Logo

Duurzame productie

Duurzame productie

Royal Avebe haalt het maximale uit de aardappel. Dit proces vraagt energie en water en er ontstaan afvalstromen. We weten dat dit moet veranderen. Dankzij de voortdurende ontwikkelingen van ons ambitieuze verbeteringsprogramma creëren we een succesverhaal dat het delen waard is.

Gerichte doelen

We hebben ambitieuze doelen en hebben processen opnieuw ontworpen om ons dagelijkse operationele werk te verbeteren. Hiervoor hebben we drie speciale programma's, in zes fabrieken, die ervoor zorgen dat we die doelen bereiken en de chemische impact wordt verminderd.

2-3% vermindering ecologische voetafdruk per jaar
20% vermindering watervoetafdruk in 5 jaar
25% afvalreductie in 5 jaar

Plantaardige duurzaamheid

Wat doet het gebruik van plantaardige ingrediënten, in plaats van dierlijk of fossiel, eigenlijk? We hebben de cijfers op een rij gezet: de vermeden ecologische voetafdruk van onze producten is ongeveer 1,5 keer de voetafdruk van onze productie. Kortom, hoe meer klanten onze producten gebruiken, hoe kleiner onze gezamenlijke voetafdruk in de hele keten is.

Wij luisteren naar de behoeften van onze leden en klanten. Steeds meer klanten vragen naar de footprint van onze producten. In het afgelopen decennium brachten we nauwkeurig de analyseresultaten van de levenscyclus van onze producten in kaart. Het delen van deze cijfers helpt onze klanten hun impact te begrijpen en hun duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Avebe is en blijft partner op het gebied van duurzaamheid.