Logo

Provincie én ketenpartners belonen samen Drentse akkerbouwers voor duurzame prestaties

DuurzaamheidNieuwsvrijdag, 02 feb 2024

De provincie Drenthe start samen met de ketenpartners een pilot voor akkerbouwers rondom belonen voor duurzaamheid. In de pilot worden de Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) uit de Biodiversiteitsmonitor Akkerbouw in de praktijk getest. Er kunnen 50 Drentse akkerbouwers meedoen. Voor hun deelname krijgen ze een beloning van de provincie Drenthe en vanuit de ketenpartners: Royal Avebe, Cosun, Agrifirm en leden van VAVI (Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie). Daarnaast hebben Rabobank en ABN AMRO zich aangesloten.

Unieke samenwerking
Peter-Erik Ywema, director Sustainability: “Vorig jaar hebben we gezamenlijk de Biodiversiteitsmonitor Akkerbouw gelanceerd als instrument en die gaan we nu voor het eerst in de praktijk brengen. De publiek-private samenwerking in deze praktijkpilot is daarin een belangrijke stap, we kunnen écht aan de slag met een breed draagvlak voor verdere ontwikkeling.”

Deelnemen
Akkerbouwers uit Drenthe die geïnteresseerd zijn kunnen zich tot en met 13 februari aanmelden via het digitale aanmeldformulier. Voorwaarde is dat het bedrijf gebruik maakt van een digitaal bedrijfsmanagementsysteem, juiste en complete data aanlevert en actief deelneemt en meedenkt in studiegroep verband. Bekijk alle informatie en de voorwaarden op: Praktijkpilot akkerbouw – Duurzaam Boeren Drenthe