Geschiedenis

Al meer dan honderd jaar en vol ambitie. Avebe begon als ‘Aardappelmeel Verkoop Bureau’ in 1919. Er is in meer dan honderd jaar veel veranderd, maar één ding bleef gelijk: we zitten vol ambities.

De eerste jaren bevorderden we de verkoop voor meerdere zelfstandige coöperaties. Halverwege de twintigste eeuw introduceerden de fabrieken die bij Avebe aangesloten waren nieuwe producten: zetmeelderivaten.

Die ontwikkeling kreeg een impuls in 1971, het jaar waarin de fabrieken en het verkoopbureau zich tot één bedrijf ontwikkelden. Het innovatieproces kwam toen echt op gang -en het houdt nooit meer op. Inmiddels is Avebe uitgegroeid tot een internationale coöperatie met ruim 2250 aangesloten Nederlandse en Duitse leden. De producten van Avebe vinden hun weg naar klanten over de hele wereld.

Vol vertrouwen

Aardappelzetmeel is nog steeds belangrijk voor ons, maar we kijken ook verder: we willen alles uit de aardappel halen wat erin zit. We hebben nieuwe technieken ontwikkeld en winnen sindsdien ook hoogwaardige eiwitten uit de aardappel. Hiermee bieden we onderscheidend vermogen in met name voedingstoepassingen.

We zien de volgende honderd jaar vol vertrouwen tegemoet.

 

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -