Logo

Pers

Bedankt voor je interesse in Royal Avebe. Hieronder kun je afzonderlijke items downloaden, zoals ons logo en afbeeldingen.

Ons verhaal

In het kort:
Royal Avebe is een internationale coöperatie van telers van het meest veelzijdige gewas ter wereld: de zetmeelaardappel. Door een collectieve en bewuste inspanning voor een gezondere toekomst, blijven we de duurzame ideeën, voedingsmiddelen en producten ontwikkelen en ontdekken die onze samenleving nodig heeft.

En meer:
In 1919 realiseerde een groep Nederlandse boeren zich dat er meer was dan alleen het verbouwen van aardappelen. In plaats van hun gewassen te verkopen, begonnen ze een coöperatie om zelf het zetmeel uit de aardappel te verkopen. Die coöperatie was Avebe. En dat zetmeel was de eerste van een reeks producten die ze van aardappelen maakten. Tegenwoordig zijn we met meer dan 2000 leden sterk en hebben we een bevlogen team van ruim 1300 medewerkers. Zij werken voor klanten over de hele wereld om een gezonde en duurzame toekomst dichterbij te brengen. Veel van de dingen waar we aan werken, leken onmogelijk voor onze oprichters. Toch blijft het gedachtegoed van onze ontwikkelingen hetzelfde: we zijn nog steeds een coöperatie, we gebruiken nog steeds alleen de aardappel en we doen het nog steeds samen. In 2019 ontvingen we het Predicaat Koninklijk. De kroon op ons werk en een erkenning van onze overtuiging dat onze leden, medewerkers, klanten en de samenleving allemaal mogen profiteren van onze ambities.

Lees ons volledige verhaal hieronder!

Ons verhaal

Contact

Heb je persvragen of interviewverzoeken? Bel naar 0598 66 54 00 of neem contact op via
communication@avebe.com

Beeldbank
Beeldbank
Beeldbank
Image library