Logo

Partners in aardappelen

Meer dan een eeuw geleden realiseerde een groep Nederlandse boeren zich dat het beter is om samen te werken dan het alleen te doen. Tot op de dag van vandaag houden we ons vast aan die gedachte. Onze coöperatie blijft groeien en verwelkomt nieuwe leden, medewerkers en klanten. Samen halen we het maximale uit de aardappel. Door creativiteit, innovatie en passie van onze leden, hebben we onze positie in de markt gevestigd.

Optimeel

Optimeel is het teeltoptimalisatieprogramma van Avebe. Optimeel stelt telers in staat hun eigen resultaten te verbeteren en een bijdrage te leveren aan de resultaten van de coöperatie.

‘Optimeel’ resultaat

Marktgerichte duurzame aardappelteelt is één van de strategische pijlers van Avebe. Optimeel is een belangrijk onderdeel van onze ‘3×10’ concept:

  • 10% meer zetmeel- en eiwitopbrengst per hectare
  • 10% minder CO2-uitstoot
  • 10% minder milieu-impact

Lees meer over marktgerichte duurzame aardappelteelt, onze strategie en de ambitie van Avebe in ons geïntegreerde jaarverslag.

Optimeel voor telers

Optimeel is actief betrokken bij de aardappelteelt, het up-to-date houden van kennis en het delen en uitwisselen van ervaringen. Optimeel-telers zijn als eersten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in rassen en hebben daar gemakkelijk toegang toe.

Alle voordelen op een rijtje:

  • jaarverslag met alle teeltresultaten
  • speciale veldbijeenkomsten vroeg in het seizoen
  • deelname aan studiegroepen
  • laatste informatie over nieuwe rassen en hun beschikbaarheid

Een financiële tegemoetkoming voor deelname aan het teeltregistratieprogramma.

Proef- en demovelden

Royal Avebe heeft op verschillende plekken in het werkgebied proef- en demovelden aangelegd. Tijdens het groeiseizoen organiseren we hier regelmatig bijeenkomsten voor onze leden.

Wil je meer informatie? Neem contact op met:

Michiel Kloosterboer
+31 (0)6 27 03 51 72
michiel.kloosterboer@avebe.com

Cees Lange
+31 (0)6 46 87 06 95
cees.lange@avebe.com

Harry Scholtens
+31 (0)6 46 94 99 47
harry.scholtens@avebe.com

Rick Visscher
+31 (0)6 27 03 51 20
rick.visscher@avebe.com

Optimeelvoor telers

Optimeel is actief betrokken bij de aardappelteelt, het up-to-date houden van kennis en het delen en uitwisselen van ervaringen. Optimeel-telers zijn als eersten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in rassen en hebben daar gemakkelijk toegang toe.

Voordelenvoor de teler

- jaarverslag met alle teeltresultaten.
- speciale veldbijeenkomsten vroeg in het seizoen.
- deelname aan studiegroepen.
- laatste informatie over nieuwe rassen en hun beschikbaarheid.
- een financiële tegemoetkoming voor deelname aan het teeltregistratieprogramma

Averis

Averis Seeds B.V. is een dochteronderneming van Avebe en richt zich op de ontwikkeling, groei en handel van zetmeelaardappelen. Averis vertegenwoordigt een groot aanbod aan zetmeelaardappelen in Nederland en Duitsland.

Partners in aardappelen