Logo

Avebe & duurzaamheid:

Wij verwerken zetmeelaardappelen tot producten in onze aardappelzetmeel- en eiwitfabrieken. Daarvoor gebruiken we processen en bewerkingen die energie, water en andere hulpstoffen nodig hebben. We streven ernaar om onze CO2-voetafdruk te verkleinen in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs, verminderen ons watergebruik en maken onze reststromen zoveel mogelijk circulair.

Verkleinen van onze ecologische footprint

Bekijk de resultaten 2022/2023

Duurzame landbouw

Het consequent telen van de beste kwaliteit zetmeelaardappelen met minder gewasbeschermingsmiddelen, een lagere uitstoot van broeikasgassen en met een hogere opbrengst. Samen met onze leden in Nederland en Duitsland gaan we die uitdaging aan en streven we naar duurzame landbouw.

Ontdek meer

Duurzame productie

Avebe haalt het maximale uit de aardappel. Dit proces vraagt energie en water en er ontstaan afvalstromen. We weten dat dit moet veranderen. Dankzij de ontwikkelingen van ons ambitieuze duurzaamheidsprogramma ‘Plant-based Sustainable Growth’ creëren we een succesverhaal dat het delen waard is.​

Ontdek meer

Duurzame samenleving

Avebe bestaat al meer dan 100 jaar en is vanaf dag één een coöperatie. Dankzij deze historie zijn we diepgeworteld in de lokale omgeving. Samen met onze leden, medewerkers en partners werken we aan een innovatieve en duurzame coöperatie. We zijn voortdurend in gesprek met lokale, nationale en Europese overheden. Onze producten verlagen de footprint van onze klanten in voeding, diervoeding en in de bouw en de papier-, lijm- en textielindustrie.

Ontdek meer

Aardappel trendsetters

Je zou ons de trendsetters van de aardappel kunnen noemen: we waren al plantaardig voordat het ‘in’ was. We innoveren al meer dan honderd jaar en halen zoveel mogelijk waarde uit de aardappel: van zetmeel tot eiwit. Oplossingen op basis van aardappelzetmeel bieden duurzame alternatieven voor producten op basis van fossiele brandstoffen. Plantaardige eiwitten hebben een kleinere koolstof-, water- en landgebruiksvoetafdruk dan dierlijke eiwitten. Ook in de komende honderd jaar willen we voorop blijven lopen.