Logo

Gouden EcoVadis-score voor Royal Avebe

DuurzaamheidNieuwsmaandag, 03 jun 2024

Royal Avebe heeft opnieuw een gouden EcoVadis-score behaald. Met deze erkenning behoort Avebe tot de top 5% van beoordeelde bedrijven in de industrietak. EcoVadis beoordeelt internationaal duurzaamheidsprestaties op het gebied van milieu, mens- en arbeidsrechten, ethiek en inkoop. Bij Avebe wordt continu aan verduurzaming gewerkt, een gouden EcoVadis-score is een bevestiging van deze inspanningen voor de hele organisatie.

Samenwerking als één Avebe-team
David Fousert, CEO Avebe geeft aan: “Het is van belang om stappen te blijven zetten voor een duurzaam Avebe voor onze leden, klanten en medewerkers. Opnieuw hebben we ons ingezet als één Avebe-team om onze score te verbeteren.”

Met name de EcoVadis-score in de categorie mens- en arbeidsrechten en ethiek is gestegen. Avebe heeft onder meer de volledige punten gekregen voor gezondheid en veiligheidsmaatregelen voor werknemers. “Veiligheid is en blijft een belangrijk thema binnen Avebe. Ik ben super trots op deze prestatie en de gouden EcoVadis-score,” aldus Fousert.

Over EcoVadis
Een belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsinspanningen van Avebe is EcoVadis. Dit wereldwijde samenwerkingsplatform helpt bedrijven bij het evalueren van de prestaties van hun leveranciers. EcoVadis is actief in meer dan 200 sectoren en ruim 175 landen. Door de samenwerking met leveranciers en klanten kan Avebe de duurzaamheidsprestaties in de hele keten versterken. Avebe werd ook in 2023 door EcoVadis bekroond met de gouden score.