Logo

Strategie

Versterken en versnellen

Samen bouwen aan duurzame groei

Wij versnellen de transitie naar meer plantaardig. Door onderscheidende waarde te creëren voor onze leden, medewerkers, klanten en samenleving. De zetmeelaardappel is onze basis. Van zand tot klant bieden we met onze innovatieve oplossingen een duurzame, transparante keten.

Verstevigen van de basis

Versnellen
Focus op groei van het portfolio met onderscheidende functionele aardappelzetmeel- en aardappeleiwit ingrediënten.

Verbeteren
Optimaliseren van de teelt, onze operationele voetafdruk en kostenefficiëntie. Onze productielocaties zijn klaar voor de toekomst!

Duurzaamheid
Onze producten verlagen de voetafdruk van onze klanten in plantaardig voedsel en biobased, circulaire ingrediënten voor de bouw en verpakkingsindustrie. We verkleinen onze footprint in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs, verminderen ons watergebruik en maken circulair gebruik van reststromen.

Samen naar een renderende en duurzame aardappelteelt met het 3xG-programma:

  • Gezonde boerderij
  • Gezonde teelt
  • Gezonde omgeving

Versnellen van plantaardig

Uitbreiden
Versterken zetmeel- en eiwitpropositie in functionele en nutritionele plantaardige ingrediënten.

  • Uitbreiden capaciteit en portfolio van plantaardige producten
  • Uitbreiden aardappeleiwit voor humane voeding
  • Productielijn Dallmin geschikt maken voor humane voedingseiwitten

Ontwikkelen
Het ontwikkelen van nieuwe marktsegmenten en nieuwe markten, waar onze plantaardige alternatieven onderscheidende en toegevoegde waarde bieden.

Nieuwe horizon

Verkennen
Alternatieve eiwitten bieden marktkansen in een mix met de huidige Avebe aardappeleiwit- en zetmeelproducten. We onderzoeken de synergievoordelen en haalbaarheid in bestaande productielijnen. Ook bieden veranderingen in gewasrotatie op de akker mogelijkheden voor de teelt van alternatieve eiwitgewassen, zoals veldbonen. Daarnaast zien we dat alternatieve technologieën zoals fermentatie in opkomst zijn en potentie hebben.