Logo

Noedelsen dumplings

Het gevoel, de smaak en textuur van dumplings en noedels is helder, cultureel bepaald en doordrenkt van traditie. De op aardappelzetmeel gebaseerde innovatieve producten van Avebe zijn ook in deze wereld geaccepteerd als ingrediënten met speciale eigenschappen waardoor nieuwe kansen in productontwikkeling ontstaan. Met respect voor de oorsprong van het maken van noedels, is Avebe de toonaangevende leverancier van zetmeel en zijn derivaten aan deze industrie geworden.

Populaire producten
Selectamyl™

Instant noedels

Instant noedels zijn snel en gemakkelijk: kook ze of laat ze weken en ze zijn klaar voor gebruik. Tegenwoordig moeten instant noedels niet alleen praktisch zijn, het moet ook goed smaken. Avebe heeft zetmelen ontwikkeld die zorgen voor elastische texturen, een zacht mondgevoel, neutrale basis, korte kooktijden en natuurlijk een aantrekkelijk uiterlijk. Met ingrediënten van Avebe geef je de consument wat hij wil: een makkelijk te bereiden en smaakvolle kwaliteitsnoedel.

Ontdek Perfectamyl™

Glasnoedels

Glasnoedels zijn unieke, traditionele Chinese noedels die – wanneer ze worden gekookt – helder zijn als glas. Ze worden gebruikt in soepen, salades en roerbakgerechten. Ze zijn authentiek, hebben een goede bite en krijgen een mooie hoeveelheid smaak.
Een belangrijke, maar kostbare en onregelmatig aangevoerde grondstof, is de mungboon. Avebe biedt een aardappelzetmeelvervanger die de transparantie, zachtheid en elastische textuur van de noedels behoudt. Samen met het oorspronkelijke aardappelzetmeel heeft Avebe Selectamyl™ D 20 speciaal ontwikkeld om aan de behoefte van glasnoedels te voldoen.
Dit zetmeel geeft de noedels hun kristalachtige helderheid, een gladde en elastische textuur en een korte bereidingstijd. Het is een uitstekend en betrouwbaar alternatief voor de schaarse mungbonen.

Diepgevroren en lang houdbare noedels

Lang houdbare en diepgevroren noedels zijn ontworpen om de versheid te bewaren en te borgen. Met toegevoegde gemodificeerde zetmelen kunnen ze – zelfs na langdurige opslag – hun kwaliteit en versheid behouden. Ook beschermen onze ingrediënten ze tegen het ‘vries-dooi’ effect van temperatuurschommelingen die retrogradatie van het zetmeel veroorzaken.
Het Avebe Farinex™-assortiment gemodificeerde aardappelzetmelen zorgt voor een verhoging van stabiliteit en textuur van lang houdbare en diepgevroren noedels. Het geeft een uniek voordeel aan het meelgebruik en de verwerkingsomstandigheden. Lang houdbare en diepgevroren noedels waarin Avebe’s zetmelen zijn verwerkt, hebben een verbeterde noedelelasticiteit, de gewenste gladde textuur, een lichte kleur, glanzend doorschijnend uiterlijk en kortere kooktijd.
Diepgevroren noedels blijven stabiel tijdens het vries-dooiproces en noedels met een lange houdbaarheid profiteren van een lage neiging tot retrogradatie.

Ontdek Farinex™

Vulling voor dumplings

Dumplings variëren van de Chinese Jiaozi, Japanse Gyoza tot de Italiaanse ravioli. Ze zijn vaak sappig en romig, maar het verwerken van die heerlijke vulling tijdens de productie kan een uitdaging zijn. Avebe heeft een oplossing: een wasachtig aardappelzetmeel dat bij verhitting verandert van een halfvaste in een romige vloeistof.
Eliane™ heeft een unieke thermos-omkeerbare geleringseigenschap die ervoor zorgt dat de vulling van dumplings gemakkelijk in het deegvel kan worden gewikkeld. Na het koken smelt de gel tot een heerlijke romige en sappige bite die vooral belangrijk is bij het werken met plantaardige dumplings. Bespaar kosten, verminder vet, maak het verwerkingsproces gemakkelijker en creëer dat authentieke dumplinggevoel met Avebe’s waxy-aardappelzetmeel.

Ontdek Eliane™

Meer weten? Neem contact op!

De op aardappelzetmeel gebaseerde producten van Avebe zijn geaccepteerd als ingrediënten met speciale eigenschappen die resulteren in nieuwe kansen voor productinnovatie. Met respect voor de oorsprong van het maken van noedels, is Avebe uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van zetmeel en zijn derivaten aan deze foodindustrie.