Aardappelcampagne Avebe van start

23 aug 2019
Na een grillig teeltseizoen starten de productielocaties van Avebe weer op. De eerste aardappelen worden vandaag aangeleverd op de locaties in Gasselternijveen en Dallmin (Duitsland). De andere productielocaties in Ter Apelkanaal en het Duitse Lüchow volgen op een later tijdstip. Rondom de Duitse locaties heeft de coöperatie ook aangesloten leden van wie de aardappels worden verwerkt.

Avebe houdt rekening met een lagere zetmeelopbrengst in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen jaren. Het uiteindelijke resultaat van de oogst is op dit moment niet nauwkeurig te bepalen. Arjan de Rooij, directeur Agro van Avebe: “De groeiomstandigheden bij onze telers zijn erg wisselend. Regionaal zijn er de afgelopen tijd behoorlijke verschillen in neerslag geweest. Iedere teler kreeg te maken met de droogte en hoge temperaturen in de tweede helft van juli, maar de verschillen in neerslag en het wel of niet beregenen zorgen voor verschillen tussen percelen. We zien percelen waar de groei is gestopt en we zien ook een groot aantal percelen die nog potentie hebben. De maanden augustus en september zijn nog belangrijke groeimaanden en van invloed op de totale oogst.”

De start van campagne is in lijn met andere jaren en gaat door tot medio april 2020. In deze periode worden de aardappelen van de circa 2300 Nederlandse en Duitse leden verwerkt tot aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Deze ingrediënten worden door onze klanten verder verwerkt in voedingsmiddelen, industriële toepassingen en diervoeding.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -