Logo

Brenntag Specialties kondigt strategisch partnerschap aan met Royal Avebe

CorporateNieuwsdonderdag, 29 jun 2023

Samenwerking versterkt leveringspartnerschappen in voeding aanzienlijk.

Brenntag, wereldwijd marktleider in de distributie van chemicaliën en ingrediënten, kondigt vandaag een samenwerking aan met Coöperatie Koninklijke Avebe U.A. (Royal Avebe). Royal Avebe is een internationale boerencoöperatie die aardappelzetmeel en aardappeleiwit produceert. De producten worden onder andere toegepast in voeding, diervoeding en in de bouw.

Het partnerschap breidt het portfolio van toeleveringspartners van Brenntag Specialties uit en biedt een breed portfolio van innovatieve en duurzame producten en diensten aan klanten over de hele wereld.

Als eerste stap heeft Brenntag Specialties een overeenkomst getekend voor de overname van een Royal Avebe vestiging in Izmir, Turkije. Brenntag zal Avebe Nişasta Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi overnemen, een interne distributeur voor Royal Avebe, die actief is op strategische locaties in Turkije, waaronder een kantoor, vier magazijnen en mengfaciliteiten in Izmir aan de Middellandse Zeekust. Brenntag Specialties biedt nu ook Royal Avebe aardappelzetmeel- en eiwitproducten aan in Turkije. Deze samenwerking legt de basis voor een verdere samenwerking tussen beide bedrijven.

Michael Friede, COO van Brenntag Specialties, licht toe: “Een deel van de uitvoering van onze ‘Strategy to Win’ is de strategische uitbreiding en verbreding van ons portfolio van innovatieve en duurzame producten, vooral in de Life Sciences, door samenwerking met leveranciers van wereldklasse zoals Royal Avebe. Dit partnerschap past in Brenntag’s overnamestrategie als een toonaangevende consolidator in de industrie en ons doel om Brenntag’s positie in belangrijke markten verder te versterken.” Hij voegde eraan toe: “Ik wil onze nieuwe collega’s verwelkomen en kijk ernaar uit om ons partnerschap met Avebe in de komende maanden te laten groeien en regionale klanten te bedienen met deze producten en diensten.”

David Fousert, Chief Executive Officer van Royal Avebe, licht toe: “Binnen onze strategie ‘Versnellen en Versterken’ hebben we onze intentie uitgesproken om onze go to market in bepaalde regio’s te versterken met selectieve partners. We zijn erg blij met de samenwerking met Brenntag omdat zij goed zullen zijn voor het Avebe-team en ons in staat stellen onze lokale klanten beter van dienst te zijn.”