Logo

Campagne eindprijs 2023/2024 komt uit op €100 per ton aardappelen

CorporateNieuwsdinsdag, 28 mei 2024

De campagne eindprijs voor oogstjaar 2023/2024 van Royal Avebe komt uit op €100 per ton aardappelen. De coöperatie verhoogt hiermee de basisprijs van dit oogstjaar van €95 per ton met €5 per ton aardappelen.

David Fousert: “Avebe streeft voortdurend naar een zo’n hoog mogelijke uitbetaling aan haar boerenleden. We zetten daarin de nodige stappen. We beseffen ons goed dat het rendement van de zetmeelaardappelteelt verder omhoog moet vanwege stijgende kosten, klimaatverandering, gewijzigde wet- en regelgeving en concurrentie op de akker.”

Terugblik
Voor de ruim 2.000 boerenleden van Avebe was het geen gemakkelijk seizoen. David Fousert: “Het is indrukwekkend hoe onze leden de vele uitdagingen van afgelopen teeltjaar te lijf zijn gegaan. Dit had de nodige impact op Avebe. Net als de wereldwijde macro-economische situatie.”

Teelt 2024/2025
Opnieuw ervaren de boerenleden veel uitdagingen bij de start van het nieuwe seizoen. Het is een erg nat voorjaar, waardoor er later dan normaal is gestart met poten. Regionaal zijn de verschillen groot. Gemiddeld zit 90% van de aardappelen voor Avebe in de grond.