Gelatinevrij snoep

Door de toename van de behoeften en het bewustzijn onder consumenten als het gaat om verbeteringen in gezondheid en welzijn, milieu en dierenwelzijn is er ook een steeds grotere vraag naar alternatieven voor ingrediënten van dierlijke herkomst, zoals gelatine, eiwit uit eieren en wei-eiwitten.

Vervanging van gelatine, ‘clean label’ en waardeverbeteringen voor winegums en jelly beans en snoep in gecomprimeerde tabletvorm

De keuzes en voorkeuren van consumenten blijven de richting bepalen binnen het marktsegment voor winegums en jelly beans, waar eisen ten aanzien van kostenbeperking, lage suikergehaltes en vegetarische samenstelling de belangrijkste factoren zijn. Winegums en jelly beans behoren tot de zachtgekookte producten, die bij de productie eerst worden gekookt en vervolgens in een mal worden gegoten.

Bij snoep in gecomprimeerde tabletvorm wordt zetmeel met name gebruikt als bindmiddel en soms als desintegratiemiddel.

Avebe heeft voor deze toepassingen een reeks speciale zetmeelsoorten en aardappeleiwitten ontwikkeld. Onze belangrijkste producten voor deze toepassingen zijn Perfectamyl™, Perfectagel™, Amylogum™ en Perfectasol™.

Maatwerktextuur voor fruit chews

Kauwbaar snoep dat niet plakt en dat consumenten de beste textuur, en de beste geur- en smaakafgifte biedt in fruit chews is een zaak van de juiste balans tussen de diverse textuurbepalende ingrediënten. Kauwbaar snoep is het resultaat van koken en trekken. Avebe produceert en levert een volledige serie textuuringrediënten waarmee met aangepaste texturen in de snoepjes kan worden ingesprongen op de voorkeuren van consumenten. Onze belangrijkste producten op dit gebied zijn Amylogum™ en dextrines.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -