Logo

Royal Avebe sluit zich aan bij United Nations Global Compact

Duurzaamheid en innovatie zijn kernthema’s van Royal Avebe. Deze thema’s staan ​​dan ook centraal in de strategie van de coöperatie. Daarom heeft Avebe besloten zich aan te sluiten bij het initiatief United Nations Global Compact. Het UN Global Compact is een vrijwillig leiderschapsplatform van ruim 15.000 bedrijven over de hele wereld dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, implementatie en openbaarmaking van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

David Fousert, CEO Royal Avebe: “Duurzaamheid staat hoog op onze agenda. Met de zetmeelaardappel als plantaardig product hebben we een mooi startpunt. Maar er kan en moet zoveel meer als het om duurzaamheid gaat. Wij hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld. Door ons aan te sluiten bij UN Global Compact halen we kennis en ervaring op en kunnen we laten zien wat we doen.”

Onderdeel van de oplossing

Samen met duizenden andere bedrijven zet Avebe zich wereldwijd in voor een betere wereld. En is zo onderdeel van de oplossing. Avebe’s innovatieve DUCAM technologie en de aanschaf van elektrische stoomketels zijn slechts enkele voorbeelden die bijdragen aan een duurzamere keten. DUCAM staat voor Duurzaam Concentreren van Aardappelsap met Membranen. Het zorgt voor energiebesparing, minder CO²-uitstoot én filtert het water uit aardappelsap zodat dit opnieuw gebruikt kan worden. Met hun Responsible Sourcing Policy zorgt Avebe ervoor dat mensenrechten in de hele keten worden gerespecteerd.

Het DUCAM-project wordt uitgevoerd met een DEI subsidie (Topsector Energiesubsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat)​

Sustainable Development Goals

Het UN Global Compact roept bedrijven overal ter wereld op om hun activiteiten en strategieën te koppelen aan de tien universele regels voor mensenrechten, arbeid, milieu en anti-corruptie. En om gericht actie te ondernemen om de wereldwijde Sustainable Development Goals (SDG’s) te halen.

Over UN Global Compact

Het UN Global Compact is opgericht in 2000. Het is het grootste duurzaamheidsinitiatief voor bedrijven over de hele wereld. Er zijn meer dan 15.000 bedrijven en 3.000 particulieren uit meer dan 160 landen en 70 lokale netwerken aangesloten.