Logo

PerfectaSOL helpt bedrijven groeien in het plantaardige segment

InnovatieNieuwsvrijdag, 09 sep 2022

Royal Avebe volgt belangrijke markttrends op de voet. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid en gezondheid. Een andere belangrijke trend, die inmiddels niet meer weg te denken is, is die van plantaardig voedsel. Om klanten te helpen groeien in het segment van plantaardige zuivel, heeft Avebe PerfectaSOL™ ontwikkeld, dat zowel startups als gevestigde bedrijven wereldwijd gebruiken.

De plantaardige trend zet zich onverminderd voort. “Consumenten over de hele wereld snappen wat ermee wordt bedoeld”, legt strategic marketingmanager Akkelien Vermue-Tjalsma uit. “Ze associëren plantaardig eten met gezondheid, een duurzamere keuze en variatie in hun voeding. Plantaardige zuivel maakt een aanzienlijk deel uit van dit segment. Avebe ontwikkelde PerfectaSOL om aan de groeiende vraag naar plantaardige zuivelvervangers te voldoen. PerfectaSOL is een combinatie van aardappelzetmeel en aardappeleiwit, volledig plantaardig en clean-label, dus zonder enige toevoegingen. Het kan ook worden gebruikt in bepaalde zoetwaren. Met PerfectaSOL ondersteunen we klanten die de plantaardige markt willen betreden of die willen uitbreiden en innoveren met verschillende texturen en smaakprofielen.”

Een smakelijk product dat sterk lijkt op zuivel

“PerfectaSOL is gemakkelijk te verwerken en te gebruiken in het productieproces van onze klanten”, vult business development manager Meleknur Tüzün aan. “Het is voor hen ook functioneel aantrekkelijk om PerfectaSOL te gebruiken. Het is een complete oplossing, die hetzelfde resultaat geeft waar normaal gesproken meerdere ingrediënten voor nodig zijn. Een ander voordeel is dat bedrijven in alle fases van hun bestaan gebruik kunnen maken van PerfectaSOL. Van startups die nog geen grote investeringen kunnen doen, tot gevestigde zuivelondernemingen die vooruitgang willen boeken in plantaardige producten. Met dit product kunnen we onze klanten helpen om aan de eisen van hun klanten te voldoen. Consumenten willen vooral een smakelijk product met dezelfde textuur als de zuivelproducten die ze gewend zijn. Dat is wat Avebe kan bieden.”

Continue ontwikkeling

PerfectaSOL is ongeveer zeven jaar geleden ontstaan en Avebe ontwikkelt het product continu om aan de eisen van klanten te blijven voldoen. Daarbij volgen we voedseltrends nauwgezet. “We hebben bijvoorbeeld recentelijk een PerfectaSOL-product gelanceerd voor het gebruik in een plantaardige Parmezaanse kaas”, zegt Meleknur. “Andere relatief nieuwe concepten zijn plantaardige feta-pizzatopping, cheddar-snippers, yoghurt, plakjes kaas en verschillende soorten roomkaas.”

Ondersteuning, service en functionaliteit

“Bedrijven over de hele wereld gebruiken PerfectaSOL al geruime tijd,” zegt accountmanager Dan Bailey, gevestigd in de Amerikaanse staat Arizona. “Aardappeleiwit en aardappelzetmeel zijn cruciaal voor hun recepturen, omdat deze producten precies die textuur bieden waar bedrijven naar op zoek zijn. Ik werk nauw samen met de receptuurontwikkelaar van een van onze klanten. We vertellen elkaar elke twee weken waar we mee bezig zijn en hoe Avebe kan helpen om recepturen nog beter te maken. Ook voeren we regelmatig gesprekken met wetenschappers van ons innovatiecentrum. Tijdens deze gesprekken proberen we eventuele problemen die de klant heeft met hun recepturen op te lossen en onze producten aan te bieden die de juiste functionaliteit hebben. Klanten waarderen PerfectaSOL vanwege de functionaliteit die het ingrediënt biedt, de technische ondersteuning van Avebe en omdat Avebe dingen snel voor elkaar kan krijgen. Als er monsters nodig zijn, kunnen we deze vaak snel leveren. Onze klanten perfectioneren hun recepturen voortdurend, en Avebe helpt tijdens elke stap in dat proces.”