Logo

Podcast aflevering 3: Hoe overwin je de uitdagingen bij het maken van plantaardige kaas en zuivelproducten?

Royal Avebe werkt samen met Food Matters Live aan een reeks podcastafleveringen over de verbazingwekkende geschiedenis, veelzijdigheid en onbenutte mogelijkheden van de aardappel. De aardappel speelt een grote rol in de wereldwijde voedingsindustrie en is al eeuwenlang een belangrijk ingrediënt in veel van onze diëten, maar de aardappel is veel meer dan op het eerste gezicht lijkt… 

Bij Royal Avebe kennen we het enorme potentieel van de aardappel. Aardappeleiwitten, -zetmeel en -vezels zijn hard op weg de ideale, veelzijdige ingrediënten te worden die voldoen aan de eisen van de groeiende plantaardige, clean label-revolutie. Van perfecte plantaardige hotdogs tot heerlijk romige zuivelvrije desserts, aardappeleiwitten en zetmeel zijn indrukwekkend aanpasbaar aan verschillende eindproducten. Onze aardappelen zijn GMO-en e-nummervrij; het perfecte plantaardige alternatief voor veel vlees-, zuivel- en gelatineproducten. 

Luister naar aflevering 3

Aflevering 3: Hoe overwin je de uitdagingen bij het maken van plantaardige kaas en zuivelproducten?

In deze derde aflevering van de Food Matters Live-podcast kijken we opnieuw naar aardappelen om te zien hoe veelzijdige ingrediënten uit deze groente kunnen helpen.
Het is een bron voor zetmeel- en eiwitingrediënten, maar ook een hoofdbestanddeel, en producten die ervan zijn afgeleid, kunnen in de hele plantaardige zuivelsector worden gebruikt.
hoe overwint de aardappel de uitdagingen bij het creëren van de perfecte plantaardige zuivel en plantaardige kaas?

Onze experts van Royal Avebe, Akkelien Vermüe en Meleknur Tüzün gaan samen met presentator en BBC-presentator Stefan Gates de vraag beantwoorden: Hoe overwint de aardappel de uitdagingen bij het creëren van de perfecte plantaardige zuivel en plantaardige kaas?

Luister naar aflevering 3

Over Akkelien Vermüe, Strategisch Marketing Manager 

Akkelien heeft meer dan 25 jaar ervaring in strategisch, handels- en consumentenmarketing, merk-, categorie- en productmanagement. Ze heeft gewerkt voor A-merken vs private labels, binnen retail en foodservice kanalen, bij nationaal en internationaal georiënteerde bedrijven. Akkelien is een analytische manager met een commerciële drive en achtergrond. Ze stelt de consument centraal en vertaalt graag trends, ontwikkelingen en data naar strategische kansen en tactische opties.

Over Meleknur Tüzun, Global Segment Manager 

Meleknur is Global Segment Manager voor (Plantaardige) Zuivel & Kaas bij Avebe. Ze heeft ervaring met het textureren van oplossingen, eiwitten en zetmeel voor plantaardige kaas en plantaardige zuivel, samen met traditionele zuivel- en kaaskennis. Mel heeft een diploma Food Engineering en een Executive-MBA van de Technische Universiteit van Istanbul. Ze heeft 12 jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie en werkt al ruim acht jaar bij Avebe.

 

Over Food Matters Live-podcast 

De Food Matters Live-podcast begon in 2019 als Table Talk. De podcast biedt inzichten in gesprekken met toonaangevende professionals, wetenschappers en academische experts en kan bogen op meer dan 7.500 luisteraars uit de industrie uit meer dan 70 verschillende landen wereldwijd. 

Luister naar aflevering 3