Online softwareoplossing stroomlijnt fabrieksplanning

31 jul 2020

Mendix, wereldleider in low-code voor ondernemingen, heeft de softwareoplossing ‘Internal Starch Flow’ voor Avebe ontwikkeld. Low-code is een visuele ontwikkelingsbenadering waarmee ontwikkelaars snel applicaties kunnen maken voor web en mobiel. De softwareoplossing Internal Starch Flow is ontworpen om de interne planningsprocessen en de logistieke processen in de fabrieken te stroomlijnen.

Internal Starch Flow voorkomt onnodige transportvertraging door de verzending van aardappelzetmeel en -eiwitten af te stemmen met de fabriek die het meest geschikt is om deze producten te verwerken. Daarnaast kan met deze softwareoplossing productievertragingen aanzienlijk worden verminderd. Uiteindelijk draagt deze oplossing ook bij aan een optimale prestatieprijs voor de leden van Avebe.

Efficiëntieslag

“Voorheen liep een operator naar de silo om de hoeveelheid te onttrekken zetmeel te meten. Met Mendix hebben we dit proces op een slimme en innovatieve manier geautomatiseerd. Zo hebben we meer inzicht in de hoeveelheid opgeslagen product in de silo en zorgen we voor een efficiëntere distributie van zetmeel naar de productielocaties. Dit zorgt voor kortere wachttijden voor chauffeurs en lagere afschrijvingen als gevolg van kleinere voorraadverschillen aan het einde van de verwerkingscampagne”, aldus Gijs Bleeker, directeur ICT bij Avebe.

Verschillende disciplines bij elkaar

De softwareoplossing bestaat uit een beheeromgeving met een mobiele app voor chauffeurs en een aparte interface voor logistieke planners en fabrieksoperators. De aparte interface kan volledig worden geïntegreerd met verschillende SAP-modules. De integratie van bedrijfskritische SAP-systemen met gedigitaliseerde logistieke processen is volgens Mendix uniek in de sector.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -