Logo

Nieuwbouw distributiecentrum Avebe-locatie Ter Apelkanaal bereikt hoogste punt

Nieuwsmaandag, 21 sep 2020

Voor de zomer is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum op de productielocatie van Avebe in Ter Apelkanaal. Op 9 september is tijdens een korte bijeenkomst met vertegenwoordigers van Avebe en de aannemer Bouwgroep Noord feestelijk aandacht besteed aan het bereiken van het hoogste punt.

Avebe’s Managing Director Operations Mark Tettelaar heeft met een symbolische handeling een metalen pijler ‘vastgenageld’ aan de indrukwekkende staalconstructie-in-aanbouw van het nieuwe gebouw.

In deze nieuwe opslaglocatie, die een oppervlakte krijgt van ruim 20.000 vierkante meter, kunnen straks 35.000 pallets met producten worden opgeslagen. Hiermee wordt de totale opslagcapaciteit op de locatie Ter Apelkanaal verviervoudigd. Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd naast de bestaande opslaglocatie. De verwachting is dat het nieuwe distributiecentrum in mei 2021 in gebruik wordt genomen.

‘Warehouse of the future’

Het nieuwe distributiecentrum wordt volgens duurzame standaarden gebouwd. Zo besparen we met deze nieuwbouw jaarlijks 50.000 kilometer op vrachtvervoer, omdat er niet meer naar verschillende opslaglocaties in de omgeving hoeft te worden gereden. Daarnaast is er geen gasaansluiting, wordt er gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen, wordt alle verlichting LED en worden de toiletten waterbesparend. Ook aan de natuur wordt gedacht. Door het toepassen van watercompensatiesloten ontstaat biodiversiteit. De overgangen van land naar water zorgen voor een natuurlijke ontwikkeling van flora en fauna. Kortom: een ambitieus, modern en duurzaam project is dit ‘distributiecentrum van de toekomst’!