Logo

Marleen de Rond-Schouten per 1 januari 2023 nieuwe Managing Director Agro & Strategy

CorporateNieuwsdonderdag, 01 sep 2022

Marleen de Rond-Schouten neemt op 1 januari 2023 de taken over van Arjan de Rooij als Managing Director Agro & Strategy. De Rooij neemt na ruim 14 jaar afscheid van Royal Avebe.

De Rooij: “Ik werk met plezier en toewijding bij Avebe en heb met mijn team sinds 2008 mede invulling gegeven aan de ontwikkeling van de coöperatie en de grondstofvoorziening van Avebe. Ik ga mij in mijn verdere werkzame leven meer bezighouden met de ontwikkeling van het familiebedrijf en een paar andere activiteiten. Daar is nu het moment voor.”

De Rond-Schouten (1983) is sinds 1 mei 2022 Director Strategy bij Avebe. In die rol houdt zij zich bezig met de strategieontwikkeling 2023-2028 en het strategisch project portfoliomanagement. Voor haar komst naar Avebe heeft De Rond-Schouten verschillende internationale commerciële en strategische managementfuncties vervuld bij ForFarmers en Friesland Campina. Na het behalen van haar masters in Agrarische Economie aan Wageningen University & Research en de Universität Bonn (Duitsland), behaalde ze een doctoraat in Agrarische systeemmodellering aan Wageningen University & Research. Naast haar functie runt zij als agrarisch ondernemer samen met haar man en twee zoons een varkenshouderij in Wijdenes. “Ik kijk er naar uit om samen met onze boerenleden een bijdrage te mogen leveren aan een toekomstbestendige duurzame aardappelketen“, aldus De Rond-Schouten.