“Gasselternijveen is het eiwitcentrum van Nederland”

28 aug 2018
Gedeputeerden provincie Drenthe openen nieuwe productielijn.

Maandag 27 augustus openden gedeputeerden Cees Bijl en Henk Jumelet van de provincie Drenthe de nieuwe productielijn voor voedingseiwit in Gasselternijveen. Mede dankzij de goede samenwerking en inzet van de provincie Drenthe, gemeente Aa en Hunze en het Waterschap is deze lijn tot stand gekomen. Henk Jumelet noemde Drenthe en specifiek Gasselternijveen “het eiwitcentrum van Nederland” waarbij het gebruik van aardappeleiwit voor voeding hét voorbeeld is van innovatie.

Vroeger was het aardappeleiwit een restproduct en werd het met het sap afgevoerd op de kanalen. Later is er een proces ontwikkeld om het eiwit te winnen en te gebruiken voor veevoer. Sinds 2007 werkt Avebe aan de ontwikkeling van aardappeleiwit voor voeding genaamd Solanic. Inmiddels is plantaardig eiwit niet meer weg te denken uit ons voedingspatroon.

Met deze nieuwe lijn kan Avebe de eiwitproductie voor humane voeding verder uitbreiden. We zien vanuit de markt veel vraag naar een plantaardig eiwit dat dezelfde functionele eigenschappen heeft als dierlijk eiwit. Wat hierin een belangrijke rol speelt is duurzaamheid, evenals het feit dat onze eiwitten een hoge voedingswaarde kennen.

Bekijk meer productinformatie over Solanic

 

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -