Logo

Faculteit Economie en Bedrijfskunde en Royal Avebe verstevigen samenwerking

CorporateNieuwsdinsdag, 16 mei 2023

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen en Royal Avebe hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om hun samenwerking te bevestigen en voort te zetten. Beide partners kijken uit naar een intensievere samenwerking bij projecten op het gebied van vaardigheden, curriculumontwikkeling en onderzoek.

Avebe is een ingrediëntenleverancier met de aardappel als grondstof. Het bedrijf produceert aardappelzetmeel en aardappeleiwit voor verschillende toepassingen, bijvoorbeeld in voeding, de bouw en diervoeding. Om het maximale uit de aardappel te halen is Avebe altijd op zoek naar innovatieve oplossingen en producten. FEB wil hierin een rol spelen. Als partner waarmee onderzoeksprojecten worden geïnitieerd die passen bij de wederzijdse ambities en door jong talent te leveren.

De academische en samenwerkingsbelangen in de alliantie tussen FEB en Avebe zijn in eerste instantie gericht op de gebieden technologiemanagement (operations, supply chain, digitale transformatie), duurzaam ondernemen en bedrijfskunde (marketing, human resource management, financiën, strategische innovatie). De decaan van de faculteit, professor Peter Verhoef, kijkt uit naar de intensievere samenwerking met Avebe. “Als Faculteit Economie en Bedrijfskunde willen we midden in onze regio staan en ons verbinden met belangrijke bedrijven in Noord-Nederland. Avebe is zo’n bedrijf. De samenwerking met Avebe past goed binnen de strategie van FEB, die zich steeds meer richt op thema’s als duurzaamheid, data science en digitalisering.”

Unieke kans voor studenten

Recente FEB-alumni hebben een baan gevonden bij Avebe en het bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuw talent. FEB heeft ook al eerder met Avebe samengewerkt aan studentenprojecten. Het verstevigen van deze relatie is een logische volgende stap. Onder het nieuwe memorandum krijgen studenten meer mogelijkheden om met het bedrijf samen te werken. Het kan bijvoorbeeld gaan om individuele stages, traineeships bij Avebe, studententeams die voor Avebe onderzoeksprojecten uitvoeren over een specifiek onderwerp, en gastcolleges door Avebe-collega’s.

Rob van Laerhoven, Chief Financial Officer bij Avebe, werkt graag samen met FEB om meerwaarde en innovatieve oplossingen te creëren. “Voor Avebe is het erg belangrijk dat we jong talent aantrekken. We verwachten in de toekomst veel vacatures, vooral op het gebied van technologiemanagement. De samenwerking met FEB zal ons helpen om het werken bij Avebe te promoten. Wij zijn een internationaal gerichte organisatie, iets waarvan mensen zich misschien niet altijd bewust zijn. Door onze toenemende internationale focus zijn er veel mogelijkheden om bij Avebe te werken.”

Op de foto: Rob van Laerhoven (links) en Peter Verhoef