David Fousert nieuwe CEO Royal Avebe

18 mei 2021
De raad van commissarissen van Royal Avebe maakt vandaag bekend David Fousert per 1 september te benoemen als nieuwe CEO en per 1 oktober als bestuursvoorzitter. Hiermee volgt hij Bert Jansen op die na 13 jaar afscheid neemt van de coöperatie. Fousert is op dit moment COO bij ForFarmers.

David Fousert heeft ruime ervaring vanuit diverse internationale leidinggevende posities in de agrifood sector bij Cargill en ForFarmers. In zijn huidige rol als chief operating officer (COO) binnen ForFarmers heeft hij de verantwoordelijkheid over enkele internationale divisies en de groepsonderdelen marketing, nutritie, strategie en innovatie. David Fousert is al langere tijd werkzaam in de agrifood sector en heeft veel ervaring opgedaan in het verbeteren van de business in de volle breedte in grote en complexe internationale omgevingen. De afgelopen jaren richtte hij zich met name op het realiseren van duurzame groei via de implementatie van marktgerichte strategieën.

Als CEO van Avebe gaat hij zijn ervaring inzetten om de strategische koers naar meer waarde voor telers, klanten en medewerkers te realiseren. Innovatie en duurzaamheid lopen als een rode draad door de strategie. Marijke Folkers – in ’t Hout, voorzitter van de raad van commissarissen: “We zijn ambitieus en willen groeien in waarde en tegelijkertijd onze impact op het milieu verminderen. De passie van David Fousert voor de agrifood sector en verduurzaming, zijn enthousiasme, verbinding en resultaatgerichtheid maken hem de beste kandidaat om Avebe verder te ontwikkelen. Wij zijn verheugd dat hij per september het stokje overneemt van Bert Jansen.”

Bert Jansen neemt na 13 jaar afscheid van de coöperatie. Onder zijn leiding werd Avebe een financieel sterk bedrijf. De strategische koerswijziging zorgde ervoor dat Avebe een coöperatie is die groeit in toegevoegde waarde voor haar leden, medewerkers en klanten. “Wij zijn Bert Jansen enorm dankbaar voor zijn enorme inzet, betrokkenheid en wijze waarop hij van Avebe een innovatieve, toekomstgerichte coöperatie heeft gemaakt”, besluit Marijke Folkers.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -