Logo

CEO David Fousert in FoodAgriTop 50

CorporateNieuwsdinsdag, 03 jan 2023

CEO van Royal Avebe David Fousert staat dit jaar voor het eerst in de FoodAgriTop 50. Als nieuwkomer staat David op nummer 17! In de FoodAgriTop 50 staan personen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse food- en agribusiness.

In de lijst wordt David Fousert als volgt omschreven:

David Fousert is sinds 1 oktober 2021 CEO van aardappelverwerkingsbedrijf Avebe. Fousert staat nieuw op de lijst. De CEO zet zijn ervaring in om een strategische koers naar meer waarde voor telers en klanten te realiseren. Innovatie en duurzaamheid zijn daarbij kernwoorden. De strategie is gericht op de eiwittransitie in de voedingssector en de toenemende vraag vanuit de industrie naar plantaardige grondstoffen.

Fousert heeft als doel dat 40% van de geproduceerde ingrediënten wordt toegepast in plantaardige eindproducten, dat is nu nog 32%. Avebe wordt daardoor minder afhankelijk van de wereldwijde bulkmarkt voor natief zetmeel. Een uitdaging voor Fousert is het op peil houden van de grondstofvoorziening. De teeltkosten voor de zetmeelaardappelen lopen sterk op, en in het 7e actieprogramma nitraatrichtlijn ligt de eis van een ruimere vruchtwisseling. Om ervoor te zorgen dat de leden rendabel aardappelen kunnen blijven telen, is de basisprijs voor zetmeelaardappelen voor oogst 2022 met 20% verhoogd.

“Ik vind het natuurlijk een eer om in de FoodAgriTop 50 te staan, maar de nominatie is bovenal een compliment naar het hele team Avebe dat bezig is met het goede en belangrijke werk om Avebe nog beter op de kaart te zetten. We maken samen mooie en belangrijke stappen voor de toekomst”, reageert Fousert.

Over de FoodAgriTop 50

De FoodAgriTop 50 is samengesteld op basis van de weging van zo’n tweehonderd personen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse food- en agribusiness.  Het doel van deze lijst is om in beeld te brengen wie er aan de touwtjes trekt in de food- en agribusiness. Daarbij wordt vooral gekeken naar de personen, maar ook naar de bedrijven die zij vertegenwoordigen. De kandidaten zijn gewogen op basis van verschillende factoren, zoals omzetcijfers en/of omvang van de organisatie, nevenfuncties, groeipotentieel en wapenfeiten waarmee de prestaties worden aangegeven die een positieve bijdrage leveren aan de resultaten van het bedrijf of de organisatie.

 

Lees hier meer over de FoodAgriTop 50 en bekijk de hele lijst