Avebe zet nieuwe standaard met geïntegreerd jaarverslag

16 dec 2019
Avebe-jaarverslag-2018-2019
Avebe heeft voor het eerst zijn financiële jaarverslag gecombineerd met een uitgebreide rapportage over de strategie en het duurzaamheidsbeleid. Dit resulteert in een geïntegreerd jaarverslag waarmee we binnen de aardappelzetmeelsector een nieuwe standaard zetten.

Het geïntegreerd jaarverslag is geschreven volgens de richtlijnen van Global Reporting Initiative (GRI) en Integrated Reporting. Dit zijn internationale standaarden voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Avebe is de eerste in de aardappelzetmeelsector die een geïntegreerd jaarverslag volgens deze richtlijnen publiceert. In de foodsector zijn er al vele voorbeelden. We weten dat onze klanten dit waarderen en hier ook gebruik van maken. Hoewel er nu voor is gekozen het rapport niet te auditen, willen we dit in de toekomst wel gaan doen.

Met dit geïntegreerd jaarverslag scoren we beter op vergelijkingen als de Nederlandse TransparantieBenchMark en internationale standaarden als Ecovadis en SEDEX. Dergelijke vergelijkingen worden door klanten en de overheid veel gebruikt. Daarnaast zorgt dit rapport ervoor dat we vragen op consistente wijze kunnen beantwoorden en dat stakeholders niet alleen informatie krijgen over onze werkwijze met betrekking tot het managen van financiële risico’s, maar ook weten hoe we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en omgaan met duurzaamheid.

Klik hier om naar het verslag te gaan!

Klik hier voor de samenvatting.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -