Avebe toont innovatieve concepten op Food ingredients Europe

19 nov 2019
Avebe-FiE-2019
Avebe presenteert zijn nieuwste textuuroplossingen voor plantaardige zuivelproducten, zoetwaren en vleesvervangers op Food ingredients Europe (FiE), dat plaatsvindt van 3 - 5 december 2019 in Parijs, Frankrijk. Verder tonen we onze clean label-oplossingen voor een breed scala aan zuiveltoepassingen.

Avebe is ’s werelds grootste producent van functionele ingrediënten op basis van aardappelen voor gezond, voedzaam en milieuvriendelijk voedsel. Zonder in te boeten op textuur en smaak, voldoen de innovatieve plantaardige concepten van Avebe aan vele behoeften van consumenten en fabrikanten. In 2019 vieren we met trots ons 100-jarig jubileum.

Plantaardige alternatieven voor zuivelproducten met Perfectasol D

Een van de strategische pijlers van Avebe is de focus op Good Food-ingrediënten. Binnen deze categorie ontwikkelen we oplossingen voor plantaardige alternatieven voor zuivelproducten met behulp van aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Hun waarde is het leveren van een textuur en mondgevoel dicht bij het originele zuivelproduct, gecombineerd met een clean label zonder allergenen en GGO-problemen. Tijdens Food ingredients Europe laten we onze excellente oplossingen zien voor plantaardige feta, roomkaas en chocoladedessert.

Plantaardige alternatieven voor vlees met Solanic-aardappeleiwitten

Duurzaamheid, dierenwelzijn en gezondheid zijn allemaal belangrijke drijfveren achter de keuze van consumenten om minder vlees te eten. Onze Solanic-aardappeleiwitten helpen fabrikanten om hoogwaardige vleesvervangers met een aangenaam mondgevoel en een goede textuur te produceren. Bij Avebe hebben we plantaardige hamburgers ontwikkeld met de vereiste stevigheid, beet en sappigheid, met behulp van de uitstekende functionaliteit (hot set geleren, emulgeren) van Solanic aardappeleiwitten. Bovendien bieden ze een hoge voedingswaarde en voordelen voor de etikettering.

Zoetwaren op plantaardige basis met Perfectasol C

Zoetwaren zijn sterk afhankelijk van een goede smaak en textuur. Dus hoe kunnen fabrikanten snoep op basis van gelatine omzetten naar veganistisch zonder deze eigenschappen op te offeren? Het Perfectasol C-assortiment van Avebe is een 100% groen en plantaardig ingrediënt gemaakt van aardappelzetmeel en aardappeleiwit en is een veelzijdige oplossing voor zoetwaren. Dit op aardappelen gebaseerde ingrediënt bootst de textuurfunctionaliteit van gelatine na, zowel wat betreft schuimen als geleren, en produceert geweldig smakende plantaardige zoetwaren.

Wei valoriseren met Etenia

In tijden van een groter bewustzijn van duurzaamheid en kosten, ontwikkelde Avebe concepten om zure wei te gebruiken die normaal gesproken afval is bij de productie van yoghurt en verse kaas. We zullen laten zien dat de zure wei kan worden gebruikt om heerlijke producten te ontwikkelen, zoals een zure weidrank en een roomkaas op basis van zure wei.

Live kooksessies “Avebe gedurende de dag”

Tijdens de beurs kunnen bezoekers de geweldige mogelijkheden en veelzijdigheid van Avebe-producten ontdekken tijdens de live kooksessies ‘Avebe gedurende de dag’. Drie keer per dag bereidt onze chef-kok innovatieve concepten voor die u ter plaatse kunt proeven. Kom naar de ‘Breakfast Delight’ waar we een heerlijke ‘Feels like Holiday’ – yoghurt in Griekse stijl met zelfgemaakte granola en een vleugje honing serveren of kom naar de ‘Century Lunch’ om onze plantaardige Royal Burger te proeven. ’s Middags sluiten we af met een’ Sweets for my sweet’ vegan Mascarpone met een siroop van citroensap en citroenschil, geserveerd met frambozencoulis en pistachezaden. Dus kom langs en ervaar zelf onze nieuwste textuuroplossingen voor plantaardige zuivelproducten, zoetwaren en vlees.

Bezoek ons op stand 6C91 en leer meer over onze innovatieve oplossingen.

Over Food Ingredients Europe (FiE)

Fi Europe is ’s werelds toonaangevende platform voor ingrediënten voor voedingsmiddelen en dranken. Op drie beursdagen kunnen leveranciers van voedsel en dranken en specialisten in onderzoek en ontwikkeling, productie en marketing het meest uiteenlopende assortiment nieuwe en innovatieve ingrediënten en diensten presenteren.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -