Aardappelcampagne Royal Avebe van start

17 aug 2021
Vandaag start de aardappelcampagne van Royal Avebe in Nederland. De eerste zetmeelaardappelen worden aangeleverd op de productielocatie in Gasselternijveen. Voor de productielocatie in Ter Apelkanaal is de start voorzien in de week van 30 augustus. Met de uitbreiding van de productiecapaciteit voor Solanic-aardappeleiwit, produceert de coöperatie deze campagne nog meer plantaardig eiwit om aan de toenemende vraag te voldoen.

Door de relatief lage temperaturen in mei hebben de gewassen ten opzichte van voorgaande jaren een groeiachterstand opgelopen. Arjan de Rooij, directeur Agro van Royal Avebe: “Ondanks deze achterstand en wisselende schade door hevige neerslag in het groeiseizoen, staan veel gewassen er nu goed bij. De huidige gematigde temperaturen gecombineerd met in de meeste regio’s voldoende neerslag zijn gunstig voor de groei van de gewassen. We verwachten dat de opgelopen achterstand in de komende weken enigszins wordt gecompenseerd.”

De afgelopen maanden is op de productielocaties in Nederland en Duitsland onderhoud uitgevoerd en is gewerkt aan belangrijke investeringen. Zo is op de locatie in Gasselternijveen de productiecapaciteit voor aardappeleiwit Solanic uitgebreid. Solanic is aardappeleiwit voor humane voeding, dat voornamelijk wordt afgezet in groeiende markten voor plantaardige voedingsmiddelen, zoals vlees- en zuivelvervangers. Op de Duitse locatie in Dallmin is een productiefaciliteit voor het winnen van eiwit voor diervoeding gebouwd. Beide nieuwe productielijnen gaan vanaf deze campagne draaien.

In Duitsland is de locatie in Dallmin vorige week gestart met het verwerken van aardappelen. De locatie in Lüchow volgt in de week van 23 augustus. In de campagne, die tot medio mei 2022 is gepland, worden de zetmeelaardappelen van de circa 2300 Nederlandse en Duitse leden verwerkt tot aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Deze ingrediënten worden door onze klanten verder verwerkt in voedingsmiddelen, toepassingen in bouwproducten, de papierindustrie en diervoeding.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -