Aardappelcampagne Avebe van start

21 aug 2017
Bij coöperatie Avebe is de aardappelcampagne van start gegaan. De eerste vrachten aardappelen van de leden zijn geleverd bij de fabrieken in Ter Apelkanaal en Gasselternijveen. Beide fabrieken zijn inmiddels in bedrijf.

De start van campagne is in lijn met andere jaren en gaat door tot medio april 2018. In deze periode worden de aardappelen van de circa 2.400 Nederlandse en Duitse leden verwerkt tot aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Deze basis ingrediënten worden verder verwerkt tot hoogwaardige grondstoffen voor voedingsmiddelen en industriële toepassingen.

Naar verwachting ligt de oogst in lijn met andere jaren. Bij aanvang van het groeiseizoen in april, mei en juni was er sprake van een droge en warme periode. De opgelopen groeiachterstand werd ten dele gecompenseerd door voldoende neerslag in juni en juli.
In zowel volume als zetmeelpercentage laten eerste proefrooiingen nu een beeld zien dat in lijn ligt met het meerjarig gemiddelde. Het uiteindelijk resultaat van de oogst is op dit moment echter nog niet nauwkeurig te bepalen. De komende maanden zijn doorslaggevend, natuurlijk gaat het dan ook om de oogstomstandigheden in de maanden september en oktober.

Na de start van de fabrieken in Gasselternijveen en Ter Apelkanaal zal ook de campagne in het Duitse Lüchow en Dallmin van start gaan. Rondom deze fabrieken heeft de coöperatie eveneens aangesloten leden van wie de aardappels worden verwerkt.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -