Innovatie

Innovatie is te vergelijken met een reis: de reis naar nieuwe producten en toepassingen. Zoals iedere reis begint ook innovatie met de vraag: ‘Waar willen we naartoe?’

Bij Avebe is het doel duidelijk. De zetmeelaardappel is ons gewas, we willen eruit halen wat erin zit. Alleen wanneer we daarin slagen, kunnen we onze telers een optimaal rendement bieden.

De reis begint al op de akker, waar we onze leden ondersteunen om meer opbrengst te realiseren met minder middelen. Ook de processen in onze productielocaties brengen ons dichterbij ons doel. Dankzij innovatie werken we steeds efficiënter en schoner.

Nieuwe producten ontwikkelen is de laatste trap van de innovatieraket. Sinds we – als enigen ter wereld – weten hoe door middel van een speciale technologie eiwit met een koudproces kan worden gewonnen, maken we de stap van ‘feed’ naar ‘food’, van diervoeding naar ingrediënten voor levensmiddelen.

Voortdurende zoektochten

In zetmeel bouwen we door op onze sterktes. Innovatie is daar een voortdurende zoektocht naar verbetering en optimalisatie van toepassingen voor onze klanten in de voedingsmiddelenindustrie.

Ook de vezels en het sap uit aardappelen zitten boordevol mogelijkheden. Dat wordt de volgende fase van de reis waarop we de aardappel maximaal tot waarde brengen.

 

"Innovatie is een houding"Michiel Puttman, Avebe Proteins & Fibres

‘Je komt onherroepelijk op onbekend terrein. Dan moet je niet zeggen: “We weten het niet, we houden ermee op”, maar: “We weten het niet, laten we het uitzoeken.”

Innovatie is een houding. Nieuwsgierig zijn, openstaan voor wat er gebeurt in de wereld, risico’s durven nemen, leren van mislukkingen. We betrekken klanten al vroeg bij het innovatieproces, we willen van ze leren   informatie krijgen.

Ook de trends in voeding en de keuzes die de consument maakt zijn interessant. Daarom praten we met trendwatchers en kijken we regelmatig rond in de supermarkt.’

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -