Logo

Aardappeleiwit

Royal Avebe is marktleider op het gebied van aardappeleiwit voor menselijke consumptie. Deze eiwitten worden in de markt gezet onder de merknaam Solanic. Belangrijke eigenschappen van ons aardappeleiwit zijn de hoge voedingswaarde en de excellente schuimvormende, emulgerende en gelerende eigenschappen. En dit alles zonder dierlijke eiwitten of allergenen.

Innovatie met aardappeleiwit

Solanic® hoogwaardige aardappeleiwitten bieden een fantastisch innovatiepotentieel. Ze stellen voedingsproducenten in staat om te voldoen aan wensen van de consument op het gebied van gezondheid, ‘clean label’, premium kwaliteit en gemak. Onze eiwitten combineren uitzonderlijke textuur- en voedingseigenschappen met een ‘free from’ label, allemaal op basis van een uniek proces met de aardappel als natuurlijke grondstof.

Hoge voedingswaarde

Solanic® aardappeleiwitten worden gewonnen uit aardappelrassen die zijn verkregen zonder tussenkomst van genetische manipulatie en zijn daarmee puur en natief. Allergie-informatie op het etiket is dan ook niet nodig. Diervriendelijke of veganistische claims zijn geen probleem en de eiwitten zijn bovendien halal en kosher én zijn duurzamer dan dierlijke eiwitten. Dankzij de uitgebalanceerde aminozuursamenstelling hebben Solanic® aardappeleiwitten een hoge nutritionele waarde.

Lage allergene werking

Wereldwijd maken consumenten zich steeds meer zorgen over allergenen. Veel dierlijke en plantaardige eiwitten, zoals die uit soja, melk, ei of tarwe, zijn allergenen die moeten worden vermeld. Eiwitten die bekend staan om een lagere allergene werking, zoals die uit rijst, maïs of erwten, hebben weer hun beperkingen als het gaat om oplosbaarheid en functionaliteit. Wat Solanic® aardappeleiwitten zo uniek maakt, is de combinatie van een hoge functionaliteit, goede voedingseigenschappen én een lage allergene werking.

Textuurverbetering

Avebe isoleert verschillende eiwitfracties, die stuk voor stuk een bepaalde functionaliteit bieden, afhankelijk van de proces- (bijv. pH) en productvereisten. Op basis van hun uitstekende oplosbaarheid bieden Solanic® aardappeleiwitten superieure emulgerende, schuimvormende en gelerende eigenschappen. Inmiddels is gebleken dat ze geschikt zijn als vervanger van hoogwaardige dierlijke eiwitten als caseïnaten, wei-eiwitisolaat, gelatine, eiwit uit eieren en eigeel in diverse snoepproducten, vlees en vleesvervangers, zuivelvrije kaas, toppings en ijssoorten en eivrije dressings. Ook uitstekende glutenvrije bakkerijproducten behoren tot de mogelijkheden.

Belangrijkste voordelen van aardappeleiwit:

  • Plantaardig
  • Hoge functionaliteit
  • Goede voedingseigenschappen
  • Lage allergene werking