Zuivelvrije levensmiddelen

Een andere snel groeiende 'free from'-markt is het zuivelvrije segment. De markt bestond al een tijdje voor consumenten met lactose-intolerantie of een allergie voor melkeiwit, maar wordt steeds sterker gestimuleerd door de vraag naar duurzamere alternatieven voor producten op zuivelbasis.

Met Solanic® aardappeleiwitten maakt Avebe een combinatie mogelijk van een uitstekende smaak, textuur en voedingswaarde in zuivelvrije levensmiddelen. Op deze pagina ziet u diverse toepassingen van Solanic bij het creëren van zuivelvrije levensmiddelen.

Zuivelvrij ijs en zuivelvrije sorbets

Het ontwikkelen van 100% plantaardig ijs is nu eenvoudig dankzij de krachtige emulgering van Solanic®Minder dan 1% Solanic® – een aanzienlijk lager niveau dan bij zuiveleiwitten – is al voldoende voor zacht en stabiel ijs, volvet of mager en zonder lactose of zuivel. De lage gebruiksconcentratie zorgt voor een milde smaak, beter dan bij plantaardige eiwitten op basis van soja of erwten.

Door het gebruik van Solanic® 300 in fruitsorbets als schuimvormend middel kan een ‘clean label’ formule zonder kunstmatige emulgatoren en allergene eiwitten (zuivel, soja) worden gerealiseerd met een goede overrun en met behoud van de volle fruitsmaak.

Beproefde recepten voor ijs en sorbets zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Zuivelvrije toppings en roomsoorten

Voor zuivelvrije slagroom en toppings heb je een stabiele emulsie nodig en een hoge, stabiele overrun. Voor stabiele ‘beluchte’ emulsies zorgt de unieke combinatie van de emulgerende en beluchtende werking van Solanic® ervoor dat magere slagroom zonder zuivel absoluut tot de mogelijkheden behoort. Solanic® aardappeleiwitten zijn heel veelzijdig in hun toepassingen; zowel vloeibare, hittebehandelde roomsoorten als spuitbusproducten hebben hun werking al bewezen. Solanic® zorgt daarnaast voor stabiele, volledig plantaardige, zuivelvrije en schenkbare kookroom voor in soepen en sauzen.

Plantaardige kaas

De emulgerende capaciteiten van Solanic® aardappeleiwitten zijn ook ideaal voor de productie van plantaardige kaas. Door Solanic® eiwit te combineren met het juiste gelerende zetmeel zijn verschillende kaastexturen mogelijk: een pizzakaas moet goed te raspen zijn en moet goed smelten, een roomkaas moet glad en smeerbaar zijn. Vanaf nu is dit allemaal mogelijk, vrij van allergenen, veganistisch en diervriendelijk, kosher- en halal-gecertificeerd én met een zeer neutrale smaak.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -