Zetmeelkleefstoffen

Om uw prestaties te verbeteren en om u in staat te stellen om zo kosteneffectief mogelijk kwalitatief hoogwaardige producten te leveren, leveren wij u de beste en breedste serie kleefstofproducten op zetmeelbasis, formuleringen, technische service en innovatie.

Onze zetmeelkleefstoffen

De kwaliteitskleefstoffen op zetmeelbasis van Avebe vinden, met de toegevoegde waarde van de technische ondersteuning, over de hele wereld aftrek. Als behanglijm, kleefstof voor papieren zakken, kokerwikkeling, enveloppenlijm, herbevochtigbare PVAc en als kleefstof voor gegommeerde tape. Met meer dan 80 jaar ervaring binnen de zwaar gesegmenteerde kleefstoffenbranche en als wereldwijde partner levert Avebe kwalitatief hoogwaardige producten en doen we dat op een consistente manier om de waarde voor onze klanten te maximaliseren.

Belangrijkste toepassingen

Onze zetmeelkleefstoffen hebben uiteenlopende toepassingen. Lees verder als u meer wilt weten.

Behanglijm

De zeer viskeuze Solvitose® behanglijmen lossen gemakkelijk op, zonder klonten, zijn pH-neutraal en in overeenstemming met de meest recente wetgeving ten aanzien van conserveermiddelen. De Solvitose® zetmeeltypen op poederbasis worden gebruikt als belangrijkste grondstof voor behanglijm.

Papieren zakken

De productiesnelheid van machines voor papieren zakken neemt voortdurend toe, waardoor ook de vraag naar kwalitatief hoogwaardige kleefstoffen groeit. De Solvicol® serie kleefstoffen voor papieren zakken wordt door de producent van kleefstoffen voor papieren zakken gewaardeerd om de consistente kwaliteit.

Kokerwikkeling

Avedex® dextrines voor de lijm van kartonnen kokers zorgen voor een goede natte hechting, een snelle verlijming en betrouwbare dimensiestabiliteit voor producenten van papieren wikkelkokers. Kokerlijmen op dextrinebasis worden gebruikt voor het maken van papieren wikkelkokers, dragers voor fotorolletjes, composite-bussen, beschermende verpakkingen en fibervaten, waarbij elk product weer zijn eigen specifieke eisen kent.

Lijmproducenten

Avebe levert een brede serie Avedex® aardappeldextrines, van hoog- tot laag-viskeus en van witte tot gele dextrines. Met onze uitgebreide kennis en vele jaren ervaring zijn we in staat om u blijvend te ondersteunen en helpen bij de ontwikkeling van uw samenstellingen.

Herbevochtigbare enveloppenlijm

Voor de samenstellingen van enveloppenlijm is een gele dextrine nodig die zorgt voor een goede natte hechting, een stabiele viscositeit, beheersing van de lijmopdracht, een lichte kleur en een uitstekende droge vervezeling. Bij ons vindt u de Avedex® serie stabiele gele dextrineproducten; laag- tot medium-viskeuze gele dextrine-ingrediënten waarmee u de prijs/kwaliteit-verhouding voor uw klanten tot in detail kunt bepalen.

Herbevochtigbare PVAc

Voor de productie van een goede, herbevochtigbare PVAc-emuslie hebt u een beschermende colloïde met een goede stabiliteit nodig, een minimale hoeveelheid onzuiverheden, een hoge kwaliteit en reproduceerbare producten. De gele aardappeldextrines van Avebe bieden u die vereiste kenmerken.

Aluminiumfolie

Bij de productie van gelamineerd aluminium-papier voor de binnenkant van sigarettenverpakkingen vragen de hoge kwaliteitseisen van de sigarettenindustrie vooral om een probleemloze productie en een snelle lamineerlijm. Solvicol® 1290 doet dat met een minimaal verbruik, zonder synthetische geur en met een flexibele droge hechting en levert zo de snelle hoogwaardige lijm die u zoekt.

Gegommeerde tape

Bij de productie van watergeactiveerde, herbevochtigbare en gegommeerde papiertape zijn een hoge initiële natte kleefkracht, een snelle vervezeling en een goede flow belangrijke kenmerken bij het zoeken naar de ideale kleefstof voor gegommeerde tape. De Perfectamyl® serie zetmeelproducten is ontwikkeld om aan die eisen te voldoen.

Aanplakbiljetten

Zoals u weet, zijn voor het plaatsen van aanplakbiljetten speciale producten vereist. Er is een groot verschil tussen het aanbrengen met korte of lange borstels en het aanbrengen met rolapparatuur. Avebe onderkent die verschillen en de gevolgen daarvan voor de productkenmerken. Dat is ook de reden dat we een speciale serie Solvicol® producten voor het plaatsen van aanplakbiljetten hebben ontwikkeld.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -