Waterbinding in vlees

Waterbinding in vlees is een essentieel onderdeel van de vleesbereiding. Eliane™ is ons "waxy" aardappelzetmeel met een hoge concentratie amylopectine. Daarmee wordt het mogelijk om vlees te bereiden met unieke functionaliteit, textuur en uitzettingseigenschappen. Als vleesmenger of productiebedrijf gericht op eindgebruikers bent u waarschijnlijk op zoek naar waterbindende vervangers. Eliane™ is onze milieuvriendelijke soja- of maïszetmeelvervanger waarmee de kwaliteit van uw product behouden blijft.

Wat doet Eliane™ bij de vleesbereiding?

Consumenten willen kwalitatief hoogwaardig, veilig en sappig vlees met een goede textuur. Producenten willen de waterbinding, het schoonmaken, de stabiliteit en de snijdbaarheid in de hand houden. Eliane™ voldoet aan de eisen van consumenten én producenten. De intern door ons ontwikkelde aardappel is een speciaal ras dat bijzonder geschikt is voor het binden van water. Op basis van uw product passen wij de Eliane-formule aan voor het beste resultaat. Vooral bij gebonden vlees is waterbinding erg belangrijk. Met Eliane™ zorgen we ervoor dat dripverlies wordt voorkomen.

Kosteneffectieve vervanger voor maïszetmeel

Aardappelzetmeel is een kosteneffectief product als we het vergelijken met vervangers als maïszetmeel en soja. Doordat wij onze eigen aardappelrassen kweken, kunnen wij besparen op de kosten voor onze supply chain.

Eliane™ kan worden verwerkt in uiteenlopende vleesproducten, zoals gebonden vlees, (droge) worsten en paté, maar ook in soepen, sauzen en snacks.

Kwaliteitsgarantie en clean label

Het aardappelras dat we voor Eliane™ hebben ontwikkeld, is niet genetisch gemanipuleerd, maar het resultaat van klassieke, natuurlijke kruising. We kweken onze eigen aardappelrassen en hebben op die manier alle eigenschappen van ons eindproduct in de hand: clean label-aardappelzetmeel. Omdat bij het realiseren van de juiste kwaliteit vele factoren een rol spelen, staan onze vleesexperts klaar om te helpen bij het formuleren van de juiste aanpak.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -