Voedingswaarde van aardappeleiwit

Met Solanic® aardappeleiwitten hebt u een oplossing in handen die helemaal aansluit bij uw samenstellingen zonder allergenen. Deze aardappeleiwitten zijn kwalitatief hoogwaardige eiwitisolaten afkomstig van aardappelen met een uitstekende voedingswaarde.

Dankzij de uitgebalanceerde samenstelling van hun aminozuren hebben Solanic® aardappeleiwitten een hoge biologische waarde die hoger ligt dan bij andere plantaardige eiwitten en die de waarde van wei- en ei-eiwit benadert. Ze passen in een vegetarische en veganistische stijl van leven – belangrijk voor de aankoopbeslissingen van klanten – en voegen een duurzaam element toe aan de dagelijkse eiwitbehoeften.

Solanic®300 – De koploper onder de BCAA-eiwitten

Solanic®300 is een aardappeleiwitisolaat met een hoge zuiverheidsgraad. Het is een unieke oplossing voor het combineren van een uitstekende voedingswaarde, functionele prestaties én een lage allergene werking. De voedingswaarde is gebaseerd op het volledige aminozuurprofiel en de goede verteerbaarheid, wat een PDCAAS oplevert van 93%.

Solanic®300 biedt de grootste hoeveelheid vertakteketenaminozuren, oftewel Branched-Chain Amino Acids (BCAA), per gram eiwit in vergelijking met andere eiwitingrediënten. BCAA’s zijn essentiële aminozuren die onmisbaar zijn voor een optimale spierkracht en gezondheid.

Toepassingen in levensmiddelen

Als koploper onder de BCAA-eiwitten met volop andere essentiële aminozuren en een hoog eiwitgehalte (>90%) is Solanic®300 bijzonder geschikt om de algehele eiwitkwaliteit en -kwantiteit van eiwitmengsels op te voeren.

Er zijn vele verschillende toepassingen ontwikkeld in levensmiddelen:

  • Zuivelvrije melksoorten, verrijkt met extra eiwitten
  • Eiwitrijke snacks en repen
  • Dranken in poedervorm en eiwitshakes
  • Ready-to-drink dranken en gels

Solanic®100 – de koploper onder de plantaardige eiwitten voor levensmiddelen

Met Solanic®100 lanceert Avebe nieuwe verrijkingsmogelijkheden met eiwitten uit aardappel. Het gaat hier om een 100% plantaardig eiwit dat een uitstekende eiwitkwaliteit weet te combineren met een efficiënte verrijking die perfect past in een duurzamere stijl van leven. Solanic®100 bevat een complete en uitgebalanceerde samenstelling van aminozuren met het hoogste gehalte aan essentiële aminozuren in vergelijking met andere plantaardige eiwitten, wat een PDCAAS oplevert van 104%. Het eiwit is een unieke oplossing als u in uw uiteindelijke toepassing ‘free from’ eiwitverrijking wilt combineren met een complete en uitgebalanceerde samenstelling van aminozuren.

DIAAS: meten van eiwitkwaliteit

De voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) raadt een nieuwe methode voor het meten van de eiwitkwaliteit aan als vervanging van de PDCAAS: de Digestible Indispensable Amino Acid Score (DIAAS). De volgende DIAAS-waarden worden door experts van de FAO aanbevolen om onderscheid te maken tussen verschillende claims: uitstekende eiwitkwaliteit (>100%), goede eiwitkwaliteit (75 – 99%) en geen claims toegestaan met betrekking tot eiwitkwaliteit (<75%).

Solanic®100 mag met een DIAAS-waarde van 102% een uitstekende eiwitkwaliteit claimen. Om ter vergelijking een voorbeeld te noemen van andere plantaardige eiwitten: erwten hebben een DIAAS-waarde van 64%.

Solanic®100 bevindt zich momenteel in de productontwikkelingsfase. Er zijn op pilot-schaal monsters beschikbaar, maar alleen voor proefdoeleinden.

 

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -