Voedingswaarde van aardappeleiwit
Dankzij de uitgebalanceerde samenstelling van hun aminozuren hebben Solanic® aardappeleiwitten een hoge biologische waarde die hoger ligt dan bij andere plantaardige eiwitten en die de waarde van wei- en ei-eiwit benadert. Ze passen in een vegetarische en veganistische stijl van leven – belangrijk voor de aankoopbeslissingen van klanten – en voegen een duurzaam element toe aan de dagelijkse eiwitbehoeften.
Solanic®100 – de koploper onder de plantaardige eiwitten voor levensmiddelen
Met Solanic®100 lanceert Avebe nieuwe verrijkingsmogelijkheden met eiwitten uit aardappel. Het gaat hier om een 100% plantaardig eiwit dat een uitstekende eiwitkwaliteit weet te combineren met een efficiënte verrijking die perfect past in een duurzamere stijl van leven. Solanic®100 bevat een complete en uitgebalanceerde samenstelling van aminozuren met het hoogste gehalte aan essentiële aminozuren in vergelijking met andere plantaardige eiwitten, wat een PDCAAS oplevert van 104%. Het eiwit is een unieke oplossing als u in uw uiteindelijke toepassing ‘free from’ eiwitverrijking wilt combineren met een complete en uitgebalanceerde samenstelling van aminozuren.
DIAAS: meten van eiwitkwaliteit
De voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) raadt een nieuwe methode voor het meten van de eiwitkwaliteit aan als vervanging van de PDCAAS: de Digestible Indispensable Amino Acid Score (DIAAS). De volgende DIAAS-waarden worden door experts van de FAO aanbevolen om onderscheid te maken tussen verschillende claims: uitstekende eiwitkwaliteit (>100%), goede eiwitkwaliteit (75 – 99%) en geen claims toegestaan met betrekking tot eiwitkwaliteit (<75%).
Solanic®100 mag met een DIAAS-waarde van 102% een uitstekende eiwitkwaliteit claimen. Om ter vergelijking een voorbeeld te noemen van andere plantaardige eiwitten: erwten hebben een DIAAS-waarde van 64%.
Solanic®100 bevindt zich momenteel in de productontwikkelingsfase. Er zijn op pilot-schaal monsters beschikbaar, maar alleen voor proefdoeleinden.