Vlees

Avebe kan u oplossingen bieden voor een breed scala aan toepassingen op het gebied van verwerkt vlees, van gekookte vleesproducten (worstjes, paté, ham, gevogelte) tot verse producten (gehakt/stukjes, burgers, gehaktballen). Aardappelzetmeel en aardappeleiwitten bieden maatwerkoplossingen voor het verbeteren van het eindproduct. Deze oplossingen kunnen helpen met verbeteringen op het gebied van textuur, kwaliteit, opslag of opbrengst.

Aardappelzetmeel voor vleesproducten

Bij de keuze voor een bepaalde oplossing voor vleesverwerking spelen vele factoren een rol. Op basis van kennis van de regionale voorkeuren, de verwerking en het specifieke gebruik van ingrediënten kunnen we de optimale oplossing op basis van diverse zetmeeltypen aanbieden. Naast het food-grade aardappelzetmeel van Avebe dat op grote schaal wordt gebruikt als bind- en textureermiddel hebben we ook de Perfectabind™ serie, Eliane™ voor de innovatie-oplossingen. Met deze producten zijn we in staat om te adviseren welk type aardappelzetmeel het meest geschikt is voor uw behoeften ten aanzien van verwerking en eindproduct.

Daarnaast levert Avebe nog dextrose, maltodextrines en gesproeidroogde glucoseproducten voor textuur- en smaakverbetering. Deze ingrediënten kunnen worden gebruikt in gekookte ham of als fermentatiebron in gefermenteerde vleessoorten.

Aardappeleiwit voor vlees

Bij een brede reeks toepassingen in verwerkt vlees laat het Solanic® eiwit een uitstekende combinatie zien van emulgerende en gelerende eigenschappen. Terwijl de goede oplosbaarheid het gemak dient (geen vooremulgering nodig, eenvoudige pekelbereiding), zorgt de betere warmte- en textuurstabiliteit voor betere kwaliteitseigenschappen, zoals mondgevoel, beet (‘knack’) of snijdbaarheid. Solanic® aardappeleiwit kan vaak worden gebruikt met een lagere dosering dan alternatieve eiwitten uit soja (SPC/SPI), ei (eiwitproteïnen) of melk (casseïnaten).

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -