Vlees
Aardappelzetmeel voor vleesproducten
Bij de keuze voor een bepaalde oplossing voor vleesverwerking spelen vele factoren een rol. Op basis van kennis van de regionale voorkeuren, de verwerking en het specifieke gebruik van ingrediënten kunnen we de optimale oplossing op basis van diverse zetmeeltypen aanbieden. Naast het food-grade aardappelzetmeel van Avebe dat op grote schaal wordt gebruikt als bind- en textureermiddel hebben we ook de Perfectabind™ serie, Eliane™ voor de innovatie-oplossingen. Met deze producten zijn we in staat om te adviseren welk type aardappelzetmeel het meest geschikt is voor uw behoeften ten aanzien van verwerking en eindproduct.
Daarnaast levert Avebe nog dextrose, maltodextrines en gesproeidroogde glucoseproducten voor textuur- en smaakverbetering. Deze ingrediënten kunnen worden gebruikt in gekookte ham of als fermentatiebron in gefermenteerde vleessoorten.
Aardappeleiwit voor vlees
Bij een brede reeks toepassingen in verwerkt vlees laat het Solanic® eiwit een uitstekende combinatie zien van emulgerende en gelerende eigenschappen. Terwijl de goede oplosbaarheid het gemak dient (geen vooremulgering nodig, eenvoudige pekelbereiding), zorgt de betere warmte- en textuurstabiliteit voor betere kwaliteitseigenschappen, zoals mondgevoel, beet (‘knack’) of snijdbaarheid. Solanic® aardappeleiwit kan vaak worden gebruikt met een lagere dosering dan alternatieve eiwitten uit soja (SPC/SPI), ei (eiwitproteïnen) of melk (casseïnaten).