Vervanger voor zetmeel uit mungbonen in glasmie

Glasmie is oorspronkelijk afkomstig uit het Chinese vasteland. Het Chinese woord voor glasmie betekent 'winternoedels' en traditioneel gezien werden deze doorzichtige noedels gemaakt tijdens de winter; het invriezen van de noedels is een belangrijke stap bij de productie ervan.

Het vervangen van duur zetmeel uit mungbonen

Zetmeel uit mungbonen is de belangrijkste grondstof voor glasmie, maar het is duur en de beschikbaarheid varieert nogal. Daarom biedt Avebe een vervanger voor het zetmeel uit mungbonen op basis van aardappelzetmeel. Dit zetmeel wordt op grote schaal gebruikt en doet het bijzonder goed als vervanger voor zetmeel uit mungbonen. Vervanging door hoge concentraties aardappelzetmeel levert glasmie op die zijn kenmerkende eigenschappen behoudt; een hoge doorzichtigheid met een zachte en elastische textuur. Afhankelijk van de beoogde kwaliteit zijn verschillende gebruiksconcentraties mogelijk, uiteenlopend van 10 tot 95% van het gewicht van het zetmeel uit mungbonen.

Voordelen voor glasmie

Naast natief aardappelzetmeel heeft Avebe het speciale, op aardappel gebaseerde Selectamyl™ D 20 ontwikkeld om in te spelen op diverse behoeften voor glasmie. Dit product heeft tal van voordelen, zoals:

  • Verbeterde verwerkbaarheid
  • Kostenbesparing
  • Uitstekende helderheid
  • Betrouwbaar alternatief voor zetmeel uit mungbonen
  • Zachte en elastische textuur
  • Korte bereidingstijd (met name voor instant glasmie)
Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -