Veganistische vleesvervangers

Steeds meer consumenten maken zich zorgen over de wereldwijde impact van de snel toenemende vleesconsumptie. Duurzaamheid, dierenwelzijn en gezondheid zijn belangrijke factoren geworden bij de keuze van consumenten: wel of geen vlees. Hierdoor ontstaat een groeiende markt voor vlees- en visvervangers, die 'free from' allergie-informatie op het etiket én diervriendelijk zijn.

Het aantal vegetarische en veganistische consumenten neemt toe. Daarnaast zien we ook een grote groep bij de zogenaamde ‘flexitarians’, consumenten met oog voor milieu en gezondheid die besluiten om minder vlees te gaan eten en dit te vervangen voor plantaardige alternatieven.

Solanic aardappeleiwit als ‘veganistische’ oplossing

Solanic® aardappeleiwitten zijn met hun bijdrage aan een aangenaam mondgevoel en een goede textuur een hulpmiddel bij de ontwikkeling van vleesvrije vervangers van goede kwaliteit. Aardappeleiwit biedt een volledig veganistische oplossing door als vervanger te fungeren voor dierlijke ingrediënten als eiwit uit eieren.

Belangrijkste toepassingen

Aardappeleiwitten hebben alles in huis wat nodig is als het om textureren gaat, zoals gelering en emulgering voor producenten die op zoek zijn naar alternatieven voor dierlijke eiwitten of E-nummers als HPMC:

  • In hamburgers en kipnuggets zorgt Solanic® als vervanger voor het eiwit uit eieren voor de juiste binding en ‘bite’.
  • In veganistische ‘worstjes’ kan Solanic® zorgen voor een stabiele emulsie en een goede, elastische textuur in combinatie met het juiste zetmeel en/of de juiste hydrocolloïden.
Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -