Textuurverbetering voor luchtgedroogde noedels

Tijdens de productie van luchtgedroogde noedels wordt de fase van het bakken vervangen door een luchtdrogingsproces. Als gevolg daarvan bevat het eindproduct aanzienlijk minder vet, een gezonde eigenschap van luchtgedroogde noedels die bijdraagt aan het herstel van de acceptatie door de markt.

Aardappelzetmeel voor het textureren van luchtgedroogde noedels

Luchtgedroogde noedels hebben kenmerkende textuureigenschappen. Om die textuureigenschappen te realiseren, moet in het productieproces zetmeel worden toegevoegd met een lage verstijfselingstemperatuur en een hoge cohesie na verstijfseling. Naast natief aardappelzetmeel zijn er diverse oplossingen beschikbaar om te voorzien in uiteenlopende behoeften bij het samenstellen van instant noedels, zoals bijvoorbeeld Avebe NS 450, Perfectamyl™ AC en Eliane™ 100. Eliane™ 100 zorgt al na een korte bereidingstijd voor luchtgedroogde instant noedels met een uitstekende textuur. Het aanbevolen gebruik van deze zetmeelsoorten is 10-20% van het tarwemeelgewicht.

Voordelen

Deze zetmeelsoorten bieden voordelen als:

  • Korte bereidingstijd
  • Noedels met een betere elasticiteit
  • Zacht mondgevoel
  • Glanzend oppervlak met een doorschijnende uitstraling
  • Verbeterde deegbewerking
  • Efficiënter stomen
Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -