Student Challenge

Ontwerp de fabriek van de toekomst en win een jaar collegegeld!

Hou jij van een uitdaging, wil je kennis maken met Avebe én wil je een jaar collegegeld verdienen? Schrijf je dan in voor de Avebe studenten challenge.

Avebe bestaat 100 jaar en dat gaan we vieren. We kijken terug, maar blikken ook vooruit. Ontwerp jij voor Avebe de fabriek van de toekomst? Denk hierbij aan vragen als:

• Hoe ziet het productieproces van Avebe eruit in de toekomst?

• Hoe werken de fabrieken?

• Hoe wordt de aardappel optimaal verwaard tot hoogstaande ingrediënten met minimale inzet van energie, chemie en water?

Aanmelden voor de Student Challenge kan hier

Avebe Student Challenge

Ben je student en sta je ingeschreven bij een HBO- of WO-instelling? Dan nodigen we je uit om je in te schrijven voor de Avebe Student Challenge. Vorm een groep van maximaal 4 personen en denk mee over de fabriek van de toekomst. Het beste ontwerp wordt beloond met een jaar collegegeld per winnende deelnemer. De inschrijving sluit op 14 september.

Meer informatie? Download hier de flyer van de Avebe Student Challenge (pdf).

Q&A

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Heb je een vraag en staat het antwoord hier niet tussen? Stuur dan een e-mail naar info@avebe.com.

Wie mag er mee doen?
Iedereen die staat ingeschreven bij een HBO- of WO-instelling die het leuk vindt om over deze onderwerpen na te denken. Je werkt in groepjes van maximaal 4 personen.
Wat gebeurt er tijdens de Jubileumdag?
Tijdens de Jubileumdag van Avebe in het Innovatiecentrum in Groningen worden de beste inzendingen gepresenteerd.
Wat zijn de beoordelingscriteria?
Avebe is op zoek naar de fabriek van de toekomst. De ingrediënten uit de aardappel worden optimaal tot waarde gebracht. Dat gaat in hoofdzaak om eiwit, zetmeel en vezels. Hoe zorg je voor een maximale opbrengst uit de aardappel, met minimale inzet van hulpstoffen zoals energie, chemicaliën en water?
Hoe ziet het tijdspad eruit?
14 september: sluiting inschrijving 20 september: informatiedag inclusief een bezoek aan een productielocatie van Avebe 30 oktober: indienen plan van aanpak 14 november: tijdens Avebe Jubileumdag pitch van beste voorstellen Medio januari: winnaar bekend
Wie zit er in de jury?
De jury, die uit alle inzendingen de drie beste selecteert, bestaat uit: Mark Tettelaar, Global Operations Director Edwin de Jonge, Site Director Peter-Erik Ywema, Directeur Duurzaamheid Marc Laus, R&D manager Application Development & Material Science Erik Koops, Investment Development & Portfolio Director Een externe juryvoorzitter wordt nog benoemd.
Wat is de prijs?
De prijs bestaat uit een geldbedrag welke gelijk is aan het wettelijke collegegeld voor Universiteit of Hogeschool in het studiejaar 2019/20. Voor een voltijdopleiding is dit vastgesteld op € 2083,-. Dit bedrag zal aan de individuele leden van de winnende groep worden uitgekeerd. De tweede prijs bestaat uit een tegoedbon van € 100,- per deelnemer van de als tweede geplaatste groep en de derde prijs uit een tegoedbon van € 50,- per deelnemer van de als derde geplaatste groep.