Sterk in zetmeel

Zetmeel is een uitstekende kleefstof voor het lijmen van materialen zoals papier en voor het creëren van aluminiumgelamineerd papier. Avebe levert vele soorten zetmeelverdikkers, kleefkrachtversterkers en dextrines; rechtstreeks aan eindgebruikers, maar ook aan producenten van kleefstoffen. Met de toevoeging van zetmeel worden dergelijke samenstellingen een stuk ‘groener’.

Avebe heeft een reeks producten die kunnen worden vermengd met allerlei soorten synthetische dispersies voor een betere reologie, penetratie en binding en als vervanging voor synthetische verdikkers. Hieronder kunt u meer lezen over toepassingen van onze kleefstof op basis van aardappelzetmeel.

Behanglijm

De zeer viskeuze Solvitose® behanglijmen zijn makkelijk oplosbaar voor een klontvrije pasta met een uitstekende ‘slide’ en hechting voor wandbekleding. De Solvitose® serie biedt lijmen voor wandbekledingen op basis van papier, glasvezel en vinyltextiel.

Kleefstoffen voor papieren zakken

De Solvicol® productserie biedt algehele oplossingen voor hogesnelheidsmachines en voor toepassingen waarbij snelle droogtijden vereist zijn. Solvicol® EPX kan (in combinatie met andere Solvicol® types) worden aangeboden als vervanger voor PVAc in zakken met PE-liner.

De belangrijkste voordelen van de in koud water oplosbare serie Solvicol® kleefstoffen voor papieren zakken zijn: weinig spatten, langere verwerkingstijd na menging (3 dagen), zeer stabiele viscositeit en een goede kleverigheid. Het geheel droogt snel op en maakt zo een makkelijke machinereiniging mogelijk.

Kokerwikkellijm

Avedex® dextrines helpen bij het realiseren van hoge ‘crush values’ in papieren wikkelkokers en de juiste afmetingen voor textielkokers. Ze staan garant voor een goede natte hechting en een snelle verlijming.

Tegellijm

Zetmeelethers worden volgens alle EN-normen gebruikt in kwalitatief hoogwaardige tegellijmen op cementbasis. Ze voorkomen dat tegels gaan glijden en zorgen daarnaast voor een betere verwerkbaarheid en een langere opentijd.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -