Snoep

De snoepbranche voor zetmeelproducten kan in algemene zin worden onderverdeeld in winegums en jelly beans, fruit chews, geëxtrudeerde producten en tabletten/pastilles en samengeperste tabletten.

Er is door Avebe een brede serie speciale aardappelzetmeelsoorten ontwikkeld om te voorzien in de verschillende behoeften binnen de snoep segmenten, zoals helderheid, elasticiteit, glans, betere houdbaarheid en verwerkbaarheid.

Naast deze eisen voor het eindproduct heeft Avebe speciale zetmeeltypen ontwikkeld voor verschillende geleereigenschappen, gelatine en andere hydrocolloïdenvervangers. Hieronder vindt u de belangrijkste merknamen voor de genoemde subsegmenten:

Winegums en jelly beans

Winegums en jelly beans behoren tot de zachtgekookte producten, die bij de productie worden gekookt en in een mal worden gegoten. Met Perfectagel™ en Perfectamyl™ heeft Avebe hiervoor een serie geleermiddelen ontwikkeld waarbij de focus ligt op ‘clean label’, gelatinevervanging en waardeverbetering.

Fruit chews

Kauwbaar snoep wordt geproduceerd met behulp van koken en trekken.  Met Amylogum™ en Avebe-dextrines levert Avebe een volledige serie textuuringrediënten waarmee voor fruit chews de maatwerktexturen mogelijk worden die consumenten graag willen.

Geëxtrudeerde snoep producten

Bij geëxtrudeerde producten is slechts een korte droogtijd nodig. Het resultaat: energiebesparing.  Door het koken in de extruder vindt de verstijfseling van het zetmeel plaats door inspuiting van vocht tijdens de extrusie. Avebe adviseert voor deze toepassing Paselli™ Easy-gel als zetmeel. Een zetmeel met uitstekende eigenschappen voor de productie van strengen met superieure eigenschappen als het gaat om houdbaarheid en flexibiliteit.

Tabletten / gecomprimeerde tabletten

Voor tabletten en gecomprimeerde tabletten kunnen Amylogum™ ingrediënten worden gebruikt als kleefstof om de ingrediënten van de tablet samen te persen en als vervanging voor de duurdere hydrocolloïden.

Foamed candy

Aerating soft boiled products results in new textures such as marsmallows and multi layered products. With Perfectasol it is easy to create a stable foamed candy product.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -