Snacks

Avebe heeft een lange geschiedenis als het gaat om de levering van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten voor de snackbranche. Om die snackbranche nog beter van dienst te zijn, heeft Avebe een reeks speciale ingrediënten gelanceerd waarmee we een breed scala aan texturen en mogelijkheden kunnen bieden voor geëxtrudeerde, gefrituurde en gebakken snacks en sheeted of coated snacks.

Trends en drivers  van snacks

Snackproducenten gaan innovatief te werk om in te spelen op de steeds maar veranderende eisen van hun klanten. De tijd die ze hebben om creatieve ideeën om te zetten in nieuwe producten die de markt op kunnen, wordt steeds korter. Avebe helpt bij het creëren van nieuwe snackproducten en bij het efficiënter maken van uw ontwikkelingsproces.

Avebe biedt een breed scala aan natieve en gemodificeerde zetmeeltypen waarmee u de verwerking van uw snacks kunt vergemakkelijken en hun textuur kunt verbeteren. De knowhow van Avebe op het gebied van snackproductie is gebaseerd op ervaring, partnerschappen en nauwe samenwerking met onze klanten binnen de snackindustrie. Wij werken dagelijks samen met onze partners en klanten aan innovatieve en inspirerende concepten voor de snackindustrie.

Borrelnootjes

Consumenten zijn gek op borrelnootjes. Als het om de smaak gaat, is er geen ruimte voor concessies. Avebe heeft geconstateerd dat als gevolg van de innovatieve Eliane™ ingrediënten van Avebe een innovatieve stroom nieuwe en lekkere producten op het gebied van borrelnootjes zijn weg heeft gevonden naar de schappen.

Voor de gefrituurde borrelnootjes zijn sterk uitgezette en verfijnde texturen mogelijk geworden met Eliane™. Als borrelnootjes worden gebakken, krijgen de eindproducten vaak een harde buitenkant en zijn ze uit consumptieoogpunt niet erg aantrekkelijk. Met Eliane™ kunt u gebakken borrelnootjes produceren die bijzonder gewaardeerd worden en die een verfijnde textuur hebben. Naast de prettige textuur wordt ook het vetgehalte tot een minimum teruggebracht.

HeartShapedSnack

Pellets

Natief aardappelzetmeel van Avebe wordt in de snackindustrie gebruikt om te zorgen voor uitzetting en een krokante bite.

Daarnaast worden instant zetmeeltypen uit de Paselli™ en Eliane™ series gebruikt met het oog op verwerkbaarheid, binding, uitzetting en textuur. Met onze innovatieve Eliane™ ingrediënten maakt Avebe nieuwe texturen en vormen mogelijk. Daarmee worden snackproducenten in staat gesteld om nieuwe, aantrekkelijke snacks te ontwikkelen. Met Eliane™ cook-up zetmeel kunnen lichtere, verfijnde texturen worden gerealiseerd met een gecontroleerde uitzetting. Ook frituren bij lagere temperaturen behoort tot de vele mogelijkheden. Met name bij ‘wet-fried’ snacks kan de textuur positief worden beïnvloed door wat zachtheid toe te voegen aan de uitzetting. Het resultaat: een lager volumegewicht en een grotere aantrekkingskracht richting de klant.
FriedCoatedNuts

Gebakken

Gebakken aardappelchips zijn vaak snacks van ‘gereconstitueerde’ aardappel. Het probleem hier is de relatief harde textuur als gevolg van de bakfase. Het uitzettingsgedrag van gebakken snacks is compleet anders dan bij frituren. Met Eliane™ en Solanic® kan de snackproducent met standaardapparatuur ‘clean label’ gebakken aardappelchips produceren met een aantrekkelijke, krokante textuur. Naast de prettige textuur wordt ook het vetgehalte tot een minimum teruggebracht.

Pops

Met Paselli™ en Eliane™ kunnen snackproducenten bijzonder aantrekkelijke pops creëren met een uitstekende knapperig-krokante balans. Geen tandenstokers, ‘clean label’ en een verfijnde textuur, een combinatie die een snack oplevert waar consumenten dol op zijn.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -