Pasta

Onder consumenten zien we trends waarbij mensen meer glutenvrij willen eten en kiezen voor veganistische producten met veel eiwitten. Tegelijkertijd zijn producenten op zoek naar alternatieven om in de behoeften van consumenten te voorzien, maar de kwaliteit van hun producten, in dit geval pasta, te behouden. De oplossing van Avebe hiervoor is Solanic® aardappeleiwit.

Aardappeleiwit als vervanging voor kippeneiwit in pasta

In kwaliteitspasta met eieren kunnen Solanic® eiwitten worden gebruikt om de functie van kippeneiwit over te nemen. De thermische gelering van aardappeleiwitten zorgt voor binding en een betere bite.

GlutenFree

Glutenvrije pasta

Het texturerende effect kan ook worden gebruikt voor glutenvrije pasta wanneer eiwitrijk tarwemeel (durum of semolina) wordt vervangen door Solanic® in de juiste samenstelling. Aangezien er geen kant-en-klare standaardoplossing bestaat, is een combinatie nodig van andere ingrediënten en de ontwikkeling van maatwerkrecepten. Glutenvrije pasta is een van de vele toepassingen van aardappeleiwit in glutenvrije levensmiddelen. Met Solanic® krijgt pasta de juiste binding en bite.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -