Noedels

In de afgelopen jaren hebben producenten van oosterse noedels kennisgemaakt met niet-traditionele voedingsingrediënten.

Zetmeel: het onmisbare ingrediënt voor noedels met een betere textuur

In de afgelopen jaren hebben producenten van oosterse noedels kennisgemaakt met niet-traditionele voedingsingrediënten. Met name producten op basis van aardappelzetmeel zijn daarbij in brede kring geaccepteerd als ingrediënten met bijzondere eigenschappen die nieuwe mogelijkheden creëren bij de ontwikkeling van noedelproducten, bijvoorbeeld instant gebakken noedels. Noedels zijn in de meeste gevallen gemaakt op basis van meel. Deze “meelnoedels” hebben een heldere, licht geelachtige kleur. Daarnaast is er de transparante categorie, de zogenaamde glasmie, gemaakt van mungbonen. Het grootste verschil tussen deze categorieën is, naast hun uiterlijk, de continue fase van de producten: het glutennetwerk in de meelnoedels en geretrogradeerd zetmeel bij de glasmie. Tarwemeel bijvoorbeeld bevat ca. 10-13% eiwit. Tijdens verwerking of bereiding vindt denaturatie van de eiwitten plaats waardoor de noedel zijn stabiliteit en textuur krijgt.

Het kenmerkende van glasmie wordt echter grotendeels bepaald door de volledige verstijfseling van zetmeel en retrogradatie van het zetmeel.

Aardappelzetmeel

Natuurlijk kunnen ook andere ingrediënten, zoals alkalineproducten, polyfosfaten en eieren, een rol spelen bij de uiteindelijke productkwaliteit van elk noedeltype. Avebe is de toonaangevende leverancier van zetmeel en derivaten voor de noedelproductie. Onze producten op aardappelzetmeelbasis worden breed ingezet om aan uiteenlopende noedels unieke textuureigenschappen te geven. Wij gaan door met het oplossen van problemen waar klanten mee te maken hebben, met onze combinatie van een diepgaand inzicht in de technologie van de noedelproductie en onze decennialange ervaring op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in zetmeelchemie en voedingssystemen op zetmeelbasis.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -