Ontdek Avebe’s nieuwe nutritionele concepten op Health Ingredients Europe

24 nov 2016
Op de Health Ingredients Europe in Frankfurt, Duitsland (29 november - 1 december 2016) lanceert Avebe een aantal nieuwe nutritionele concepten voor gezonde voeding.

Avebe vervult met haar op aardappelzetmeel gebaseerde concepten een actieve rol in de ontwikkeling van aantrekkelijke, voedzame en gezonde voedingsproducten. Zonder in te leveren op textuur en smaak zijn deze concepten geschikt voor healthy ageing en verschillende diëten, zoals koosjer, halal, veganistisch en vegetarisch.

Solanic®100: Nr. 1 plantaardig eiwit voor duurzamere voeding!

Vraagt u zich wel eens af of er een verband bestaat tussen individuele eetgewoonten en klimaatverandering? Dat is best een relevante vraag, zeker als we ons realiseren dat de consumptie van plantaardige eiwitten bij een steeds groeiende wereldbevolking (naar verwachting 9,7 miljard mensen in 2050) drastisch omhoog zal moeten om al deze mensen te kunnen voeden. Volgens het SIWI (Stockholm International Water Institute) moet het percentage van plantaardige eiwitten in ons dieet wereldwijd toenemen van 80% (2012) naar 95% (2050). Met de lancering van haar nieuwe aardappeleiwit Solanic®100 is Avebe erin geslaagd een uitstekende voedingswaarde te combineren met duurzaamheid. Een perfecte voedzame oplossing voor flexitariërs die minder dierlijke producten en voor veganisten die helemaal geen dierlijke producten in hun dieet willen!

Perfectasol™: Textuursystemen op basis van aardappel, geen compromis op smaak en textuur!

Voedingsproducten die voorzien in de menselijke eiwitbehoefte moeten de juiste voedingswaarde bieden. Voeding moet bovendien niet alleen eenvoudig kunnen worden bereid en geconsumeerd, maar moet ook aansluiten bij onze persoonlijke behoeften en voorkeuren. Uitstekende smaak en textuur blijven bepalend voor de keuze voor gezonde producten. Eiwitverrijking en/of allergeen-vrije recepturen stellen echte uitdagingen aan de klant, die uitstekend opgelost kunnen worden met behulp van de Avebe Perfectasol™ range. Deze range voorziet de voedingsmiddelenindustrie van oplossingen voor de ontwikkeling van gezonde en uiterst voedzame concepten, zonder in te leveren op het gebied van smaak of textuur.

Avebe toont op de Health Ingredients Europe een aantal van haar 100% plantaardige concepten, zoals gezondere bakkerijproducten en snacks en lekkere voorbeelden van zuivelvrije en diervrije voedingsproducten aan het grote publiek.

Volg Avebe op Twitter: @AVEBEGroup of LinkedIn: www.linkedin.com/company/avebe

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -