Nieuwe samenwerkingen Innovatiecentrum ontstaan

16 jan 2018
Avebe lab
Het nieuwe Innovatiecentrum bereikte begin december het hoogste punt. In dit nieuwe pand komen onder andere de afdelingen Innovations, Sales en Marketing met ruim 100 medewerkers te werken. Daarnaast wordt ook ruimte ingericht voor startups in de agrofoodsector, onder de noemer; Innolab Biobased Economy. Bouwcombinatie BAM/Trebbe verwacht dat de oplevering van de nieuwbouw in het tweede kwartaal van 2018 plaatsvindt.

Samenwerking op Campus Groningen

De keuze van Avebe voor de Campus werd mede ingegeven de synergie met de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en de aanwezige ondernemers op Campus Groningen. De kennis, de dynamiek en het gunstige innovatieklimaat vormen de ideale voedingsbodem om onze eigen innovaties in deze noordelijke regio voort te zetten. “Avebe wordt gedreven door kennis en innovatie. Dat motto delen we met Campus Groningen en met onze nieuwe vestiging onderstrepen we dat. Dit is een plek vol dynamiek, midden tussen jong talent en hoogwaardige bedrijven, en daar voelt Avebe zich thuis”, aldus Gerard ten Bolscher, Managing Director Innovations.

Ideale voedingsbodem

Wat voor innovaties kunnen we straks uit het Innovatiecentrum verwachten? De activiteiten waar Avebe zich in het nieuwe innovatiecentrum op richt, variëren van praktisch tot fundamenteel onderzoek. Avebe werkt bijvoorbeeld aan praktische oplossingen voor betere toepassing van zetmeel of eiwit voor een specifieke recepten en ‘clean-label’-oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan ingrediënten met unieke eigenschappen, zonder e-nummers. Het nieuwe innovatiecentrum krijgt ook een rol in het zichtbaar maken van deze innovaties. Het pand krijgt bijvoorbeeld een ‘culinary kitchen’; waar we klanten, distribiteurs en anderen kennis laten maken met onze concepten. Ook het Atrium – de centrale ruimte – in het innovatiecentrum, zal worden gebruikt voor trainingen, evenementen, presentaties en workshops voor klanten, leden, studenten en andere stakeholders.

Innolab Biobased Economy 

Ook het Innolab Biobased Economy, het gedeelte dat specifiek ingericht wordt om open innovatie in de Bio-Economie te stimuleren, krijgt steeds meer vorm. De eerste startups die zich hierin willen vestigen hebben zich reeds gemeld, waarmee de helft van het Innolab al gevuld is. “De R&D poot van Avebe en de community op de Campus weten elkaar al te vinden. De eerste speerpunten waar gezamenlijk in opgetrokken kan worden zijn al gedefinieerd en geconcretiseerd. Het Innolab Biobased Economy is de perfecte landingsplek voor deze samenwerkingsprojecten. En daarnaast zijn we er natuurlijk voor startende bedrijven die zich in dit thema begeven”, zegt Marnix Pool, managing director Innolab Biobased Economy.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -