Nieuw Innovatiecentrum Avebe bereikt hoogste punt

12 dec 2017

Het nieuwe Innovatiecentrum van Avebe op de Zernike Campus Groningen bereikte op 7 december het hoogste punt. In dit nieuwe pand komen onder andere de afdelingen Innovations en Marketing met ruim 100 medewerkers. Daarnaast wordt ook ruimte ingericht voor startups in de agrofood sector, genaamd; Innolab Biobased Economy. Bouwcombinatie BAM/Trebbe geeft aan dat de oplevering van de nieuwbouw in tweede kwartaal van 2018 plaatsvindt.

Samenwerking op de Campus Groningen

De keuze van Avebe voor de Campus werd mede ingegeven de synergie met de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en de aanwezige ondernemers op Campus Groningen. De aanwezige kennis, de dynamiek en het gunstige innovatieklimaat op Campus Groningen vormen voor Avebe een ideale voedingsbodem om hun eigen innovaties in deze noordelijke regio voort te zetten.

“Avebe wordt gedreven door kennis en innovatie. Dat motto delen we met Campus Groningen en met onze nieuwe vestiging onderstrepen we dat. Dit is een plek vol dynamiek, midden tussen jong talent en hoogwaardige bedrijven, en daar voelt Avebe zich thuis”, aldus Gerard ten Bolscher, Managing Director Innovations, Avebe.

Ideale voedingsbodem

Wat voor innovaties kunnen we straks uit het Innovatiecentrum verwachten? De activiteiten waar Avebe zich in het nieuwe innovatiecentrum op richt, variëren van praktisch tot fundamenteel onderzoek. Avebe werkt bijvoorbeeld aan oplossingen voor betere toepassing van zetmeel of eiwit voor specifieke recepten en ‘clean-label’-oplossingen. Hierbij valt te denken aan ingrediënten met unieke eigenschappen, zonder e-nummers. Het nieuwe innovatiecentrum krijgt ook een rol in het zichtbaar maken van deze innovaties. Het pand krijgt bijvoorbeeld een ‘culinary kitchen’; die voor ontvangst en demonstraties voor klanten ingezet wordt.

Innolab Biobased Economy

Ook het Innolab Biobased Economy, het gedeelte dat specifiek ingericht wordt om open innovatie in de Bio-Economie te stimuleren, krijgt steeds meer smoel. De eerste startups die zich hierin willen vestigen hebben zich reeds gemeld, waarmee de helft van het Innolab reeds gevuld is. “De R&D poot van Avebe en de community op de Campus weten elkaar al te vinden. De eerste speerpunten waar gezamenlijk in opgetrokken kan worden zijn al gedefinieerd en geconcretiseerd. Het Innolab Biobased Economy is de perfecte landingsplek voor deze samenwerkingsprojecten. En daarnaast zijn we er natuurlijk voor startende bedrijven die zich in dit thema begeven”, zegt Marnix Pool, managing director Innolab Biobased Economy.

Bron: BAM Bouw en Techniek

 

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -