JoinData breidt digitale datasnelweg uit naar akkerbouwsector

03 jul 2019
Cosun en Avebe zijn op 1 juli 2019 definitief toegetreden als lid van JoinData. Hiermee breidt de Wageningse datacoöperatie haar ledenbestand uit richting de akkerbouwsector. Een veilige datasnelweg voor akkerbouwers is nu binnen handbereik.

JoinData zorgt voor een veilige en transparante datadistributie in de food- en agrarische sector. Uitgangspunt is dat akkerbouwers eigenaar blijven van hun data en inzicht houden in de distributie ervan. Dit stimuleert de uitwisseling van gegevens zodat slimme apps kunnen worden ontwikkeld voor toepassing in de landbouw.

“Toetreding van Cosun en Avebe is een mijlpaal voor JoinData. We zijn blij dat nu ook de akkerbouwsector is aangesloten bij JoinData. Zo ontstaat er een bredere dekking binnen de landbouwsector.” zegt Ton Loman, voorzitter van bestuur van JoinData.

Dirk de Lugt, voorzitter van Cosun, vindt het lidmaatschap essentieel voor de leden en bedrijven van Cosun. “Smart farming is noodzakelijk voor een duurzame en efficiënte akkerbouwsector. Veilige datadistributie is daarbij een cruciale randvoorwaarde. JoinData faciliteert hierin.”

“Datagebruik en data uitwisseling speelt in onze keten en op de akkerbouwbedrijven van de leden van Avebe een steeds grotere rol. JoinData maakt het mogelijk om datastromen te koppelen, waardoor we nog efficiënter gebruik kunnen maken van de beschikbare data.” aldus Bert Jansen, CEO van Avebe.

De coöperatie JoinData is een samenwerking van Agrifirm, CRV, EDI-Circle, FrieslandCampina en LTO Nederland. Ook Rabo Frontier Ventures is juni 2018 toegetreden tot JoinData.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -