Europese interesse voor eiwit uit zetmeelaardappelen

25 feb 2019
Vandaag brengt een grote delegatie vanuit het Europees Parlement een bezoek aan Avebe’s hightech plantaardige eiwitfabriek in Gasselternijveen.

Onder andere de Europarlementariërs Bas Belder, Jan Huitema, Annie Schreijer-Pierik en kandidaat-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen zijn aanwezig. Ook de landbouwgedeputeerden van de provincie Groningen, Henk Staghouwer en de provincie Drenthe, Henk Jumelet, zijn aanwezig.

Avebe is marktleider op het gebied van aardappeleiwit voor menselijke consumptie. Het bezoek van deze delegatie laat zien dat het Europees Parlement en het provinciale bestuur waarde hechten aan de innovatieve en klimaatvriendelijke productie van voeding.

Toenemende vraag naar plantaardige eiwitten

De vraag naar plantaardige eiwitten neemt toe, zowel in Europa als wereldwijd. We zien vanuit de markt veel vraag naar een plantaardig eiwit dat dezelfde functionele eigenschappen heeft als dierlijk eiwit. Dit bezoek past in de Europese visie dat een transitie naar meer plantaardige eiwitten nodig is om de wereldbevolking op termijn te voeden. Avebe’s proces om hoogwaardig, plantaardig eiwit uit de zetmeelaardappel te winnen, speelt in op de toenemende vraag naar plantaardige eiwitten.

Avebe eiwitfabriek Gasselternijveen luchtfoto

Avebe-locatie Gasselternijveen

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -