Deelnemers Student Challenge buigen zich over fabriek van de toekomst

20 sep 2019
student-challenge
Ontwerp de fabriek van de toekomst! Dat is de uitdaging voor de studenten die zich hebben aangemeld voor de Student Challenge. Meer dan 60 studenten gaven gehoor aan deze oproep. Zij bezochten vandaag, als onderdeel van de Student Challenge, een van de productielocaties van Avebe in Ter Apelkanaal. Vol inspiratie keerden de studenten weer huiswaarts.

De studenten komen van heinde en verre. Enkele studenten hebben meerdere uren gereisd om mee te kunnen doen aan de excursie. In de ochtend krijgen ze informatie over de productielocatie en de processen die komen kijken bij het verwerken van de aardappelen. Verder wordt ingegaan op het onderwerp duurzaamheid en de markten waar Avebe aan levert. Na de presentaties mogen de studenten, onder begeleiding, zelf een kijkje nemen in de fabriek. Het wakkert het enthousiasme aan. De studenten zijn nu aan zet en gaan in teams werken aan hun voorstellen voor de fabriek van de toekomst. Ze hebben tot eind december om hun paper in te leveren.

Over de Student Challenge

Avebe vraagt studenten om vernieuwende ideeën aan te dragen, vanuit een greenfield principe: wat als je een fabriek helemaal opnieuw mocht bouwen? Welke technieken en welke volgorde zou je dan toepassen om de ingrediënten uit de aardappel maximaal tot waarde te brengen, met minimale inzet van energie, water en chemie?

Voorstellen voor de fabriek van de toekomst kunnen worden ingediend tot 31 december. Vervolgens beoordeelt een deskundige jury alle ideeën. De drie beste inzendingen worden uitgenodigd om hun plan te presenteren in het nieuwe Innovatiecentrum in Groningen in januari. Het beste ontwerp wordt beloond met een jaar collegegeld.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -