CDA waterschapskandidaten bijgepraat over Avebe

05 mrt 2019
Bezoek-CDA-Avebe-4-maart-2019
Avebe’s strategie is gericht op het produceren en verkopen van gezonde voedingsmiddelen, op een duurzame manier. Dat betekent ook veel aandacht voor het gebruik van water. De CDA waterschapskandidaten waren vooral geïnteresseerd in het laatste. Daarom werden zij afgelopen maandag bijgepraat over de ontwikkelingen bij Avebe en de rol die het water daarin speelt.

Van aardappelzetmeel naar aardappeleiwit

Een CDA-delegatie bestaande uit het CDA Kamerlid Jaco Geurts, CDA-vertegenwoordigers en kandidaten van de lijst voor de waterschapsverkiezingen Hunze en Aa’s en een vertegenwoordiging vanuit Provinciale Staten brachten maandag 4 maart een bezoek aan Avebe in Gasselternijveen. Dat Avebe de laatste jaren is veranderd, werd wel duidelijk uit de presentatie van Johan Russchen, directeur Public Affairs bij Avebe. Een aantal aanwezigen dacht nog aan Avebe als de leverancier en producent van aardappelzetmeel. Maar de nadruk komt steeds meer te liggen op hoogwaardig aardappeleiwit.

Circulaire economie en precisie landbouw

Een andere belangrijke ontwikkeling binnen Avebe is de circulaire economie. Dat betekent onder andere alles in het werk zetten om producten uit het restwater te halen en te hergebruiken. Een proces waarin goed wordt samengewerkt met het waterschap Hunze en Aa’s. Maar circulaire economie betekent voor Avebe ook zorgen voor een kwalitatief hoogwaardige grondstof die tot stand komt op een duurzame en transparante manier, bijvoorbeeld met behulp van rassenveredeling en precisielandbouw. Dus minder gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, resistente aardappelrassen kweken en een efficiënt watergebruik.

Regionaal belang

CDA lijsttrekker Hilbrand Sinnema concludeerde: “voortaan moeten we spreken over Avebe als zetmeelproducent én als leverancier van hoogwaardig aardappeleiwit.” Het regionale belang van Avebe wat betreft arbeidsplaatsen en leveranciers maakte de CDA waterschapskandidaten duidelijk dat een goede samenwerking tussen het waterschap en Avebe vooral winnaars zal opleveren.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -